La 13a Fira Mediterrània enceta la varietat de la seva programació

Divendres acollirà les actuacions de Refree i Maria Rodés, Rim Banna i Ziya Azazi. A banda, es posarà en marxa també el laboratori de Gelabert Azzopardi i La Taverna de la Fira, el nou espai gastronòmic

Publicat el 04 de novembre de 2010 a les 18:32



- El web de la Fira Mediterrània
- Programació de la Mediterrània
- Pla de Seguretat de la Fira
- Resum de totes les notícies prèvies
- Notícies i fotos de la Mediterrània 09

Divendres la 13a edició de la Fira Mediterrània de Manresa farà gala de la riquesa de la seva programació d'enguany. D'una banda, a les 18:00 hores a la Sala Gran del teatre Kursaal, serà el torn d'una de les millors reinterpretacins del folk a càrrec de l'enginy de Raül Fernàndez "Refree" modulat per la veu de Maria Rodés i les seves cançons de sang i fetge. Al mateix lloc, a les 21:00 hores, la palestina Rim Banna farà gala d'una de les veus més poderoses de la Mediterrània mitjançant les seves cançons de protesta que traslladen al conflicte israelí-palestí. Per últim, el ballarí turc Ziya Azazi presentarà a Catalunya el seu espectacle Ember, a les 22:00 hores a la Plaça Major. Un espectacle místic i religiós inspirat en les dances tradicionals.

D'altra banda, a partir de les 18:00 hores a la Sala Petita del Kursaal, començarà una activitat inèdita a càrrec de la companyia Gelabert-Azzopardi. Durant tres dies intensius els dotze membres de la companyia treballaran amb dotze balladors de colles sardanistes, amb la finalitat de palpar el que és essencial i poder trobar representacions diverses que permetin evolucionar. El resultat d'aquesta simbiosis servirà de material per a la creació escènica del nou espectacle que es podrà veure a la Fira del 2011.

Una altra novetat de l'edició d'enguany és l'espai gastronòmic, la Taverna de la Fira. Ubicada a la Plaça Sant Domènec, la vela de la Taverna de la Fira funcionarà de divendres a diumenge i ho farà combinant els concerts, els balls i una petita àrea per menjar productes casolans. En les modalitats de concert vermut, cafè concert i de sopars amables es podrà gaudir del ritme tranquil dels djs, reforçant alhora el protagonisme del vessant gastronòmic. A la Taverna de la Fira / Espai Gastronòmic tindran cabuda les begudes de la terra més nostrades i els tes més ancestrals i diversos que acompanyaran els tastets gastronòmics de la Mar Mediterrània, el cuscús berber, la pastisseria magrebina, les pizzes italianes, els creps bretons i, com no podia ser d'altra manera, el pa amb tomaca. A més, a l'Espai Gastronòmic també es traspassaran oceans i muntanyes per tastar alguns altres menjars d'arreu del planeta.

També funcionarà de divendres a diumenge el FiraPasseig, ubicat al Passeig Pere III, espai que durant aquests dies acollirà actuacions itinerants i els ja clàssics estands dedicats al món de l'espectacle, la festa, l'artesania i la tradició; la botiga de la Fira –amb llibres i cds relacionats amb l'eix temàtic d'enguany, el moviment-; la FiraTeca –amb els productes de la cuina popular més autòctona-; el punt d'informació de la Fira, i l'exposició fotogràfica El bé i el mal a les festes populars, de la fotoperiodista María Ángeles Sánchez.