La 21a Festa de la Verema incorpora enguany ritme als tastos

Aquest divendres s'ha celebrat a la Fundació Alícia la presentació de la Festa en un maridatge de vins i plats preparats per joves cuiners

  • Acte de presentació de la Festa de la Verema, amb autoritats a la primera fila -
Publicat el 30 de setembre de 2016 a les 19:50
Actualitzat el 30 de setembre de 2016 a les 20:03
Alícia ha estat aquest divendres l'escenari del tret de sortida de la Festa de la Verema del Bages d'enguany. Ha donat la benvinguda Joan Soler, president del consell Regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages, destacant la identitat del Bages, els murs de pedra seca encintats de plantes que s'enreden i són part de la nostra essència. 

Josep Candàliga, alcalde d'Artés, ha exposat les novetats de la present edició d'una fira que ja ha arrelat amb el suport d'entitats, persones i de tot el sector vitivinicola. La novetat d'enguany són els tastos amb ritme que es realitzarà a la plaça Vella d'Artés aquest dissabte.

Aquest mateix divendres ja comença la festa amb la Nocturna Vinum, tast de vins i maridatges amb música en viu d'artistes bagencs en diferents restaurants de la ciutat de Manresa. Diumenge hi haurà el gruix de la festa al voltant de la plaça Vella d'Artés.

L'acte ha tingut com a eix central els plats preparats per joves cuiners que, de forma lliure, han fet plats maridats amb vins del Bages. Jaume Viarnés, un dels principals caps de cuina d'Alícia i responsable de patrimoni ha presentat els plats i els joves cuiners.

Una seixantena d'assistents han pogut gaudir dels plats creatius del joves becats de la fundació Alícia.
 

Un dels plats preparats pels joves cuiners per maridar amb vi. Foto: Joan Fernàndez
 

Els jove cuiner manresà, Ferran Basullas. Foto: Joan Fernàndez