La performance de dansa d'Aiguasomnis, la matinal cultural amb els Geganters, cultura popular i Bous de Foc; i l'espectacle musical de Postals presents per a una mare absent a la tarda d'aquest diumenge, han sigut les últimes activitats programades de l'edició del Santpedor en Flor d'enguany que ha cridat l'atenció de persones dels pobles veïns i d'arreu de Catalunya.
El certamen ha comptat amb la col·laboració de quinze entitats i associacions, a més de totes les persones que hi han volgut participar de forma voluntària, en un Santpedor en Flor que ha tingut com a eix central la sequera i alhora l'enginy i la creació artística per tal de representar flors i naturalesa fent ús mínim de les plantes naturals.
Durant tot el cap de setmana es podien observar les set escenes artístiques al centre històric del poble que han ajudat a reflexionar sobre el bon ús de l'aigua. Des de les 150 flors cosides a mà que es podien veure a la plaça de l'Església, passant pels poemes i l'enginy per mostrar aigua amb arròs o fer ús de la sorra, fins a testos amb pilotes reutilitzades o suposicions de què passaria si ens quedéssim sense aigua. Totes les creacions han sigut gràcies als clubs de Vòlei i CEFS Santpedor, les puntaires, de les iaies de Santpedor, dels Pastorets i de Cultura Popular, d'Ampans, del SAC, Càritas i Proide i d'Ernest Falip.
El Santpedor en Flor va començar amb un plat fort amb unes 350 persones que van assistir al concert de Tribut a Queen el divendres a la nit. Dissabte, la plaça Gran U d'Octubre es va omplir tot el matí amb el Mercat de Proximitat i de la Rampoina, l'intercanvi d'esqueixos a càrrec del SAC, les audicions de l'Escola Municipal de Música i les actuacions de dansa de l'Escola de Castellnou. Gent de totes les edats que va participar en el taller familiar de plantar llavors i coneixença de les plantes autòctones es van poder endur un planter a casa. Paral·lelament al llarg del matí, les visites teatralitzades a la Vila Medieval van rebre persones d'arreu de Catalunya. A banda de gent de Santpedor i de la comarca, va venir gent de Barcelona, Quart (Girona) o Premià de Mar, entre altres. Els personatges de Francesc de Perellós, Constança de Pròixida i Berenguer ça vila van guiar els grups en un recorregut per conèixer un dels set portals que tenia la muralla, el Palau Reial, l'Església de Sant Pere d'Or, la plaça de la Font i la Capella Sant Andreu.
El dissabte a la tarda el taller d'estampació japonesa va fer ple, i després de passejar-se pel poble i recollir algunes flors, els participants van poder posar en pràctica la tècnica amb la guia d'Alèxia Lleonart.
La CUSA va fer una festassa al vespre amb degustació de menjar i tast de begudes, gràcies a la implicació de restaurants i comerços locals; també amb l'humor de Las Supremas i la música de DJ Eloi.
El Santpedor en Flor forma part de la iniciativa de Viles Florides, amb el suport de la Diputació de Barcelona, en un cap de setmana organitzat per la comissió de Santpedor en Flor (amb persones voluntàries, entitats i associacions del poble), Santpedor Art i Creació i l'Ajuntament de Santpedor.