Com cada 1 de novembre, i enguany farà vint-i-quatre anys, Sant Feliu Sasserra celebrarà una de les Fires de les Bruixes més lluïdes de la contrada i per extensió de tota la Catalunya Central, fent competència sana a Viladrau, Centelles o Cervera amb el seu famós Akelarre.
La festa començarà ja aquest dimarts amb la Fes-ta Bruixa, a la plaça de l'Església, a les 9 del vespre amb l'espectacle Sitlux, Les 7 cares de la por, una proposta sorgida de l'associació cultural Q-fois que compta amb la participació de la companyia Hotel Iocandi, Marta Erra, Els Cremats d'Olost, Joan Catany, Irene Flores i Laia Vargas. La festa acabarà a l'Ateneu amb un concert de Mitja Nit i la PD Marla.
El gruix de les activitats es portarà a terme durant tot el dimecres amb parades artesanes, de comerç local i tavernes., tot plegat acompanyat amb espais d'herbes remeieres, exposició de fotografies de la fira, la projecció del documental Sotsvegueria del Lluçanès, la xerrada de la trementinaire Olga Domingo, les actuacions teatrals, les cercaviles, el Ball de les escombres i, cap al vespre, el judici i la penjada a la forca al Serrat del mateix nom, un indret situat en un extrem del poble on hi fou penjada, segons la tradició, Maria Pujol, l'última bruixa catalana.
Tota la fira parteix de la proposta i la direcció artística de Montse Rodríguez i Laura Domènech, i la música i els balls de Marcel Casellas. Les coreografies i els balls són de Mireia i Guillem Cirera. I el suport tecnològic de Vera.
Cal recordar que Sant Feliu Sasserra disposa d'un Centre d'Interpretació de la Bruixeria, únic al territori, situat a la primera planta del Centre Cultural Ca les Monges, al carrer Catalunya.
Des de l'1 de novembre de 1998 s'ofereix una explicació general del fenomen de la bruixeria centrant-se en l'estudi del fenomen de la Catalunya del segle XVII i concretament en els casos específics de les dones del Lluçanès processades per bruixeria al mateix poble.
La visita al centre interpretació acaba amb un audiovisual dedicat al públic adult que posa en escena un dels judicis per bruixa a una dona que es va dur a terme a Sant Feliu Sasserra durant el segle XVII. El fet de conservar els documents íntegres ha permès reproduir fidelment l'interrogatori, la tortura i la confessió de Caterina Trenca.
Per altra banda, un segon audiovisual permet als més petits conèixer una dona que els explicarà de manera molt propera el fenomen de la bruixeria.
Tot a punt a Sant Feliu Sasserra per a la XXIV Fira de les Bruixes
Els actes centrals seran aquest dimecres, dia de Tots Sants
ARA A PORTADA
Publicat el 30 d’octubre de 2023 a les 13:23
Actualitzat el 30 d’octubre de 2023 a les 14:17
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Cabrianes celebra 125 anys de Caramelles amb èxit de visitants
-
Cultura i Mitjans Santpedor acull els tercers premis Drac, un concurs literari infantil i juvenil de l'Escola Jeroni de Moragas
-
Cultura i Mitjans El crític manresà Oriol Fontdevila serà el nou director del Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona
-
Cultura i Mitjans Jaume Riu i la Principal de la Bisbal omplen la Fàbrica Vella de Sallent
-
Cultura i Mitjans Valentí Martínez, Sílvia Sanfeliu i Montse Roldán ja tenen els seus Premis Oleguer Bisbal
-
Cultura i Mitjans Dos joves emprenedors volen obrir una sala de cinema estable a Moià