"Un matís és un petit detall, gairebé imperceptible, que fa quelcom únic. La diversitat de les nostres vinyes i el paisatge boscós del nostre entorn omplen aquest vi llarg i elegant d'un matís d'aromes balsàmics i de sotabosc" apunta Valentí Roqueta, propietari d'Abadal.
Abadal Matís conté en una ampolla la fusió de les varietats autòctones històriques de la zona -elegants, amb aromes de tardor i de sotabosc-, que en aquest cas li aporta la mandó, amb els balsàmics i les varietats internacionals ben arrelades a la regió, com ho són la cabernet sauvignon i la merlot.
Així, Abadal Matís s'orienta en una línia de vins de futur més frescos, fruit de varietats ben adaptades al canvi climàtic per la seva maduració tardana.

Abadal Matís 2017. Foto: Abadal
Abadal Matís 2017 destaca en nas per la seva riquesa aromàtica, de fruita vermella madura (cirera, móra) amb un fons especiat, i els aromes de sotabosc i de tardor tan característics de la varietat mandó al Bages. En boca descobreix detalls de garrofa, pebre negre i tocs balsàmics que refresquen i donen harmonia a tot el conjunt. La criança d'aquest característic cupatge (al mandó se li afegeixen el cabernet sauvignon i el merlot) de més de deu mesos en bóta de roure de gra fi, aporta maduresa i sensacions finals de xocolata i tabac.
La verema de les tres varietats es desenvolupa de forma independent i autònoma, tenint en compte exclusivament el moment òptim de maduració de cadascuna. La vinificació també es desenvolupa per separat, per tal de potenciar al màxim el cupatge definitiu.
El resultat és un vi llarg i fresc amb gran riquesa de matisos, com anticipa el seu nom, que personalitza la passió del celler per elaborar vins que reflecteixin la identitat del territori, orientats també cap al futur i en la lluita contra el canvi climàtic.