Ampans obre dissabte el Quiosc Sant Domènec

El punt donarà feina a dues persones amb discapacitat

Publicat el 29 de novembre de 2013 a les 19:48
El quiosc llibreria de la plaça Sant Domènec. Foto: GSV

Dissabte, coincidint amb la Fira de Sant Andreu, s'obrirà de nou el Quiosc de Sant Domènec, al centre de Manresa, que donarà ocupació a persones amb discapacitat ateses a Ampans, l'entitat que gestionarà el quiosc des d'ara. Amb la reobertura del quiosc, Ampans ha  pogut contractar a dues persones que portaran el dia a dia del quiosc de premsa.
 
Diaris i revistes, col·leccionables i articles relacionats, estaran a disposició dels clients a partir de demà. Aquest divendres un equip de persones de l'entitat hi ha fet els darrers retocs i l'han posat a punt pel primer dia de funcionament, demà a les 8 del matí.
 
L'horari d'obertura del quiosc serà de dilluns a dissabte de 8 del matí a dos quarts de 2, i de dos quarts de 5 a 7 del vespre. Els diumenges estarà obert des de les 8 del matí i fins a dos quarts de dues. Durant els mesos de primavera i estiu, el tancament de tarda es farà una hora més tard, a les 8 del vespre. 
 
Ampans, mitjançant el seu centre especial de treball,  ja té experiència en el sector dels quioscos, gestionant els de la Fundació Althaia: el Quiosc de Sant Joan de Déu, que recentment també ha estrenat instal·lacions amb la nova ubicació al nou hospital, i el del Centre Hospitalari. En total, a través de la gestió dels quioscos, Ampans dóna feina a 9 persones, amb discapacitat física, intel·lectual i malaltia mental.
 
Actualment Ampans dóna feina a més de 170 persones amb discapacitat de la comarca del Bages, creant llocs de treball adaptats a les necessitats de les persones ateses que busquen feina, a través del seu centre especial de treball i del servei d'inserció, ja sigui a través del Garden, del restaurant Canonge, o de les seccions de jardineria, neteja, manipulats, impremta o els quioscos. Ampans va crear el Centre Especial de Treball el 1969 per generar oportunitats d'ocupació i d'inserció laboral adaptades a les persones a les quals dóna atenció.