Trenta-cinc estudiantats dels CFGS d'Administració i Finances i de Comerç Internacional del Campus Professional UManresa han participat aquest divendres en una nova experiència de fira borsa de treball. Aquesta ha estat la primera vegada que l'estudiantat dels CFGS d'Empresa del Campus Professional ha pogut participar en una ronda d'entrevistes amb empreses per optar a places de pràctiques formatives. Fins ara, l'accés a les pràctiques es feia a través del contacte directe entre la Universitat i l'empresa. En aquesta primera edició han estat divuit les empreses que han assistit a la fira i que han entrevistat els estudiants per incorporar-los als seus equips.
El currículum dels CFGS d'Empresa d'UManresa inclou la realització de pràctiques obligatòries. En el cas de l'alumnat que s'acull a la formació dual, les hores de pràctiques van de les 900 a les 1.100 i exclouen l'estudiant de fer un projecte de fi d'estudis. A més, es tracta de pràctiques remunerades. Les persones que decideixen estudiar el CFGS de manera convencional també han de fer una estada de pràctiques, però de 416 hores, que no són remunerades i que inclouen la realització d'un projecte de final de CFGS que es realitza a segon curs.
El Campus Professional UManresa sempre recomana a l'alumnat que opti per la formació dual. De fet, el curs passat, dels 30 alumnes que van fer pràctiques en empreses, 28 ho van fer acollint-se a l'opció dual.
Empreses amb interès en els perfils professionals formats a UManresa
L'estudiantat interessat en participar en la ronda d'entrevistes ha pogut triar les seves preferències entre un llistat d'empreses d'arreu de Catalunya, que són de diferents sectors i que ofereixen una gran varietat d'oportunitats professionals.
De la seva banda, les empreses poden incorporar talent format a un campus professional vinculat a la Universitat i amb una alta especialització en cada àmbit. Així, pel que fa als alumnes del CFGS d'Administració i Finances, les empreses poden sumar als seus equips estudiants amb una base sòlida en temes com comptabilitat, finances, gestió d'empreses i fiscalitat, que poden assumir rols clau en departaments financers i comptables, entre d'altres.
En el cas de l'estudiantat en Comerç Internacional, poden aportar a les empreses la seva capacitat de gestionar les operacions comercials en un context global i aportar els seus coneixements a les estratègies d'expansió global de les companyies. Aquests estudiants poden assumir responsabilitats en els àmbits de la logística, el comerç internacional, la gestió de compres i vendes, la normativa duanera o la gestió de contractes internacionals.
Les entrevistes en les quals han participat els estudiants han estat també una bona oportunitat de mostrar les seves habilitats en un procés de selecció, ja que el nombre d'estudiants que s'hi han presentat és superior al nombre d'ofertes de les empreses. Segons el coordinador dels estudis d'empresa del Campus Professional, Marc Selgas, serà una experiència de selecció totalment real.
Prova pilot de compactació de pràctiques
Coincidint amb la primera edició d'aquesta fira borsa de treball, els estudis d'empresa del Campus Professional posen en marxa la prova pilot del programa FP Dual intensiu. Aquest programa, que respon a la demanda que han fet algunes empreses, consistirà en concentrar les pràctiques dels estudiants entre els mesos de juny i finals d'any. D'aquesta manera, els estudiants faran una immersió en un entorn laboral real i durant un període suficientment llarg com per poder assumir i completar projectes que els puguin encarregar les empreses.