Membres de l'Associació Catalana de Sommeliers han assistit avui a una jornada professional al Celler Abadal, a Avinyó, on la varietat Mandó n' ha estat la protagonista. El celler és pioner des de fa 15 anys en treballar amb la recuperació d'aquesta varietat local del Bages, gairebé extingida.
De la mà de Miquel Palau, enòleg d'Abadal, la jornada s'ha iniciat amb una visita a la vinya de Mandó, seguida d'un tast de vi en rama (vi en procés d'elaboració) al celler de la que serà la propera anyada d'aquest vi. A continuació ha tingut lloc un tast vertical, on s'han pogut tastar les anyades 2012, 2015, 2016 i la 2017, que recentment ha sortit al mercat. La jornada ha finalitzat amb un dinar.
L'Abadal Mandó és un tribut al Bages i a l'esperit innovador d'Abadal. Un vi que ens trasllada al bell mig del bosc del Bages, amb aromes florals, de garrofa i sotabosc i un fons especiat, de regalèssia i fruita madura. En boca és molt fresc, equilibrat, llaminer i rodó, amb un final que recorda la tipicitat aromàtica d'aquesta varietat i una acidesa que li confereix llarga vida a la copa.
Abadal, vinya i paisatge del Bages
Abadal és un celler familiar nascut de la vocació d’elaborar vins que expressin la singularitat del seu paisatge: vinyes en terrasses envoltades de bosc, varietats tradicionals úniques –Picapoll i Mandó com a principals exponents- i sòl d’argila amb forta presència de pedra. En la seva aposta pel territori com a camí de diferenciació i identitat, Abadal treballa per afermar la tradició vitícola del Bages amb innovació i modernitat.
Els sommeliers catalans fan el primer tast vertical de l'Abadal Mandó
Quaranta membres de l'Associació Catalana de Sommeliers han pogut conèixer el projecte de recuperació d'aquesta varietat local
ARA A PORTADA
Publicat el 21 d’octubre de 2019 a les 15:57
Actualitzat el 21 d’octubre de 2019 a les 16:01
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible