
Maridatge a l'Alberg de Castelladral. Foto: Alberg
Unes 45 persones van participar divendres al tercer maridatge de Castelladral amb els vins navassencs del Celler Vinyas combinats amb els plats creats especialment per a l'ocasió pel xef de l'Alberg de Castelladral Quim Miró.
Gerard i Isidre Vinyas, impulsors del projecte vitivinícola, van explicar la filosofia del celler, el mètode de treball basat en el respecte al medi mitjançant la biodinàmica i el cultiu ecològic de les seves vinyes, situades als costers de Vilafresca, a tocar de Navàs, un patrimoni que han recuperat i revaloritzat aconseguint uns vins de qualitat i originals, basats en les varietats autòctones de la zona.
Després de l'exposició dels plats per part del xef Quim Miró, els assistents van poder degustar els vins i els plats. El sucamulla 2014, un blanc amb macabeu i picapoll; l'Ullal del llop, amb garnatxa, ull de llebre, sumoll i cabernet; i per tancar, els vins l'Esquena d'Ase, un negre amb merlot, cabernet i sumoll
L'Associació de Veïns i Amics de Castelladral i l'Alberg de Castelladral han iniciat un cicle d'esdeveniments amb periodicitat mensual per donar a conèixer el patrimoni vitivinícola del municipi de Navàs i la comarca del Bages. El proper maridatge serà el divendres 5 de febrer, a les 9 del vespre, a l'Alberg de Castelladral. Els assistents tindran la oportunitat de conèixer i gaudir dels vins i formatges del navassenc Martí Just maridats amb la cuina de l'Alberg.