
Avinent, firma bagenca especialitzada en el desenvolupament i comercialització de productes i serveis dentals, és una de les sis empreses finalistes del Premi EmprendedorXXI, que convoca La Caixa i ENISA (Empresa Nacional de Innovación SA). Un total de 806 empreses d'arreu de l'estat han participat en la convocatòria d'aquest any del premi. D'aquestes, el juliol passat se'n van seleccionar 23, i avui s'han fet públiques les 6 finalistes.
El Premi EmprendedorXXI inclou la categoria "CreixesXXI", que reconeix l'alt nivell d'innovació de projectes empresarials i el potencial de creixement de companyies amb una trajectòria d'entre 2 i 7 anys. Avinent és una de les finalistes d'aquesta categoria, que han estat seleccionades per un comitè tècnic d'alt nivell. El proper 9 d'octubre, els representants d'aquestes sis empreses hauran de convèncer el jurat encarregat d'escollir el guanyador de la present edició. En primer classificat obté una aportació de 100.00 euros, mentre que el primer finalista n'obté 40.000, i el segon finalista, 25.000.
Entre la resta de finalistes hi ha quatre empreses catalanes més, majoritàriament del sector de les TIC. Es tracta de ParkHelp, ReviewPro, Social Point i Zicro. La sisena finalista és l'empresa madrilenya Molecor.
Avinent va néixer el 2006, en el marc del grup Vilardell Purtí, amb seu a Santpedor. Es tracta d'una empresa que desenvolupa i comercialitza productes i serveis del sector dental. El 2006 va irrompre al mercat amb un revolucionari implant dental, caracteritzat per la innovadora superfície Biomimetic Advanced Surface, que accelera de forma notable la integració de l'implant amb l'os. Posteriorment va crear una divisió de disseny i comercialització d'estructures dentals personalitzades, que s'obtenen amb tecnologia digital. En l'actualitat, Avinent és a l'avantguarda mundial en el sector de l'odontologia digital, amb presència a països dels cinc continents i una facturació que en aquests sis anys de trajectòria s'ha multiplicat per deu.
Els finalistes del premi s'han anunciat avui en el marc de l'Executive Growth Program, programa dissenyat i impartit per ESADE i IESE, dirigit a empreses en creixement. D'entre les 806 empreses participants, el 50% pertanyen al sector TIC, i el segon sector amb més representació és l'industrial (enginyeria aeronàutica, energies renovables, nous materials...). El 90% preveu ingressar més de 500.000 euros el 2012, i més de la meitat tenen un volum de negoci superior als 5 milions d'euros, i la mitjana d'edat dels seus responsables no arriba als 40 anys.