
Todó, Serra, Rosell i Ferraté durant la roda de premsa. Premsa caixa
El director general de la nova caixa encara sense nom i producte de la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa ha explicat que el principal repte de l'entitat és la "proximitat" i l'atenció "personalitzada". Adolf Todó ha dit que a partir del setembre pròxim viatjarà per tot l'Estat per entrevistar-se no només amb els directors d'oficina sinó amb tot el personal de la nova entitat. Todó ha dit que s'ha de parlar amb tothom per fer-los conscient que "ens enfrontem a un canvi cultural" en la gestió. El director general ha qualificat el Frob de "complex vitamínic" per superar l'adversitat financera del moment. La nova entitat tancarà 395 oficines, 262 de les quals a Catalunya.
L'encara president de la nova caixa, Narcís Serra, ha demanat que deixin treballar "al nostre ritme" a la comissió encarregada de decidir el nom que suposarà la nova marca resultant de les fusions de les caixes Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa.
Els representants del mitjans de comunicació han insistit sobre si la nova marca integrarà la paraula Catalunya, en referència a la caixa dominant de la fusió, i Narcís Serra ha reiterat la seva negativa per desvetllar pistes sobre quin pot ser el nom final.
En relació amb la data que es donarà a conèixer la nova marca, Narcís Serra ha dit que durant aquesta setmana la comissió nomenada a tal efecte seguirà treballant i els pròxims dies es farà una convocatòria per fer la presentació.
Adolf Todó ha explicat que ara "ja som grans" i com la dimensió ha deixat de ser un objectiu "la nostra prioritat" és fer una atenció "personalitzada" i de "proximitat" amb el client.
El director general ha dit que com això suposarà "un canvi cultural" en la manera de fer de la nova entitat, a partir del mes de setembre viatjarà per totes les oficines de l'estat espanyol per explicar el canvi no només al mil directors d'oficines sinó al conjunt dels sis mil empleats de la nova caixa.
En relació amb el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) i els 1.250 milions que han aprovat per fer efectiva la fusió, Adolf Todó ha dit que aquest ajut suposa un "complex vitamínic" per poder superar la delicada situació que ha deixat aquesta crisi financera. Todó no ha considerat "car" el 7,75% el preu del crèdit que pensa tornar no abans de dos anys.
El director general també s'ha referit al comportament que tindran amb les seves participacions industrial i financeres. La llista de participacions és de l'1,63% a Repsol-YPF, l'1,62% a Gas Natural, el 0,36% a Abertis, el 20% a Cedinsa Concesionaria i el 7,76% a Applus Serveis Tecnològics.
Todó ha qualificat de no estratègiques aquestes participacions i ha dit que quan arribi el moment i el preu sigui adequat assumirien les desinversions per recuperar recursos. A dia d'avui, les plusvàlues generades per totes aquestes participacions arriben a 50 milions.
El director general ha dit que en aquests moments la nova entitat no té urgència per fer "calaix" i que esperaran a obtenir un bon preu en la venda. En aquest sentit, Todó ha dit que si el preu és "bo" aniran a l'OPA d'Abertis que pugui presentar "la Caixa" i ACS conjuntament amb la societat d'inversió CVC.
En relació amb les oficines que tancarà la nova entitat, el director general ha dit que es tancaran 395 oficines, de les quals 262 estan a Catalunya (52 a Tarragona, 17 a Lleida, 185 a Barcelona i 8 a Girona).