Segons Jordi Espelt, president entrant dels comerciants del carrer Barcelona en substitució d'Alba Ferrer, "la nostra és una entitat no professionalitzada, i necessitàvem assegurar el tràmit de subvencions per no perdre aquest finançament". En aquest sentit, assenyala, "ara podrem centrar-nos molt més en les activitats de dinamització". De fet, Espelt avança que com a entitat s'han marcat l'objectiu d'oferir més activitats de cara l'últim trimestre d'aquest 2023 i augmentar el pressupost per l'enllumenat nadalenc.
Per la seva banda, la presidenta de la Unió de Botiguers de Manresa, Tània Infante, ha explicat que el 2019, "la UBIC va incloure als estatuts la possibilitat d'acollir socis col·lectius amb l'objectiu de treballar cap a una unió del comerç de la ciutat". Tot i que aquesta ha estat l'eina que han fet servir ara les dues associacions per fixar la seva col·laboració, l'entitat comercial no descarta altres formes d'integració del comerç, com podria ser una federació.
"Un pas més" cap a la vertebració del comerç de Manresa
Les diferents associacions de comerciants de la ciutat van encetar el camí de la col·laboració durant l'hivern de 2020 amb una campanya de Nadal conjunta i amb la creació de la marca Manresa+Comerç. Des d'aquell moment, s'ha treballat en diferents projectes, com la campanya comercial de maig i la del Nadal de 2022 o l'elaboració d'un document conjunt de demandes del comerç als partits que concorrin a les eleccions municipals de 2023.En aquest marc de col·laboració, la integració de l'Associació de Comerciants del carrer Barcelona a la UBIC Manresa suposa, segons l'entitat, "un pas més" en la vertebració del comerç de Manresa.