L'Escorxador Frigorífic d'Avinyó inaugurarà, aquesta setmana, uns nous espais formatius per acollir la primera promoció d'alumnes del Bages que seguiran en format dual una formació específica en indústries alimentàries. Els 15 alumnes escollits han superat un procés de selecció que els permetrà , contractats per l'empresa, obtenir un certificat de professionalitat en Operacions auxiliars en la indústria alimentària i formació específica de desfet i feinejat.
Aquesta nova etapa que emprèn l'empresa bagenca ha tingut el suport de Kreas, una fundació olotina sense ànim de lucre que va néixer amb l'objectiu de contribuir a la professionalització del sector alimentari gràcies a la posada en marxa de diferents programes de formació dual adaptats a les necessitats del sector i del territori. De fet, fins al moment, Kreas ha format més de 400 alumnes i compta amb el suport de grans empreses dins del sector alimentari com Bon Àrea Guissona, Casa Tarradellas, Grup Cañigueral i Noel Alimentària.
La formació dual
Amb l'objectiu de millorar la capacitat de les empreses de disposar de persones qualificades adequadament per a les seves necessitats, a Catalunya s'està implantat la Formació Professional Dual.
La formació en alternança i dual combina l'aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes.
A Catalunya es vol prioritzar aquest model educatiu en què l'empresa assumeix responsabilitats de formació i l'adapta a les seves necessitats amb l'objectiu final de millorar l'educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, millorant l'ocupabilitat dels joves.
Aquest tipus de formació permet, a més, una gran flexibilitat i adaptabilitat a les necessitats de formació i ofereix la possibilitat d'adquirir les competències necessàries tant a les aules i tallers dels centres com a les instal·lacions de les pròpies empreses
ARA A PORTADA
Publicat el 19 d’octubre de 2016 a les 09:27
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible
-
Economia i Empresa Laura Galobart guanya el 32è Premi Protagonistes del Demà del Rotary
-
Economia i Empresa UManresa estrena la Clínica Odontològica, que el curs que ve acollirà els primers cursos d'especialització