L'Ajuntament de Manresa ha organitzat avui la trobada anual l'Associació de Col·letivitats Tèxtils Europees (ACTE), ja que ostenta la vicepresidència espanyola de la xarxa, des de finals del 2011. La reunió de treball s'ha fet aquest matí al Centre Cultural El Casino i durant la qual s'ha presentat el projecte ACTE “Cooperació, Innovació i Creativitat” liderat per l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de Foment de Terrassa, Tecnocampus Mataró-Maresme, Promoció Econòmica de Sabadell, l'Ajuntament d'Igualada i la Diputació de Barcelona.
El projecte, cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, pretén incrementar el grau de cooperació i innovació a través de la posada en marxa de diferents iniciatives de cooperació públ ico-privades i, per l'altra banda, augmentar les possibilitats d'ocupació de determinats perfils professionals tèxtils.
Durant la jornada també han participat centres tecnològics com CETEMMSA, que han parlat de la innovació en el tèxtil; s'ha presentat de l'Innotex Center (Centre d'Innovació Tèxtil de la UPC) per part del director d'Intertexter; i des de l'Agrupació Tèxtil Fagepi, d'Igualad han informat dels projectes col·laboratius que es duen a terme en aquest sector.
Finalment, hi ha hagut un temps per al debat i s'ha exposat el programa de l'Assamblea General d'ACTE que tindrà lloc els propers 3 i 4 de juny a Biella (Itàlia), per part de l'Ajuntament de Terrassa que tenen la secretaria tècnica de la xarxa a nivell europeu.
L'associació ACTE va ser fundada l'any 1991 i compta amb 60 socis europeus
L'associació ACTE va ser fundada a Portugal l'any 1991 i actualment és una de les primeres associacions d'autoritats locals a nivell europeu. ACTE té com a finalitat fundacional representar i defensar els interessos de les col·lectivitats territorials i organismes adherents que representen als territoris amb presència dels sectors tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda.
La xarxa està formada per més de 60 socis europeus i té dos tipus de membres: Membres efectiuscom les administracions locals i les regionals europees; i membres adherents, com són centres tecnològics, universitats, cambres de comerç, organitzacions empresarials i sindicals.
Espanya actualment té 25 socis a la xarxa. Les principals activitats de la xarxa són fer accion s de lobby, preparació i gestió de projectes comuns i accions de sensibilització.