El funcionament del nou viver serà molt similar al que ja funciona a la Muralla del Carme, que sota el nom de L'Artífex acull, des del desembre del 2020, tres propostes comercials d'artesania. A la Plana de l'Om, el nou local també disposa de tres zones -de 33 metres quadrats cadascuna- perquè tres persones puguin iniciar la venda al detall del seu producte artesanal a un preu de lloguer assequible. Per donar continuïtat al projecte inicial de la Muralla, aquest nou viver s'ha batejat amb el nom de Artífex La Plana.
Segons les bases de la convocatòria, s'hi podrà allotjar qualsevol activitat comercial. Caldrà desenvolupar un projecte empresarial que impliqui la creació d'una nova empresa o la consolidació d'una de recent. Es faran contractes d'arrendament per una durada de quatre anys, que es podran prorrogar un any més. El preu del lloguer serà de 193 euros, xifra que inclou l'IVA i els subministraments.
Aliança amb Ampans, en l'impuls del segon viver
El segon viver d'artesania de Manresa s'ha gestat amb la col·laboració d'Ampans, que projectava en aquest local un espai d'exposició i botiga de productes d'elaboració artesanal, en la seva aposta per acostar-se als municipis i tenir presència en la vida comunitària. L'Ajuntament va proposar a la fundació fer ús compartit d'aquest espai mitjançant un lloguer assequible per acollir el segon viver d'artesans de la ciutat. Ampans hi portarà a terme un projecte d'art inclusiu amb l'elaboració in situ de productes d'artesania, i també d'exposició i venda dels vins Urpina o formatges Muntanyola, articles de disseny que crea amb palets que van a rebuig, i articles regal, compartint espai amb els artesans que s'hi allotjaran.Fomentar l'artesania
Amb el nou viver, l'Ajuntament de Manresa pretén fomentar l'emprenedoria artesanal i la visualització de nous projectes i apuntalar comercialment el Centre Històric. L'objectiu és que les persones interessades en obrir nous negocis puguin disposar d'un local a un preu assequible que les ajudi a començar, i que un cop acabat el període de temps establert (d'un màxim de cinc anys) facin el pas d'obrir el seu propi local al Centre Històric, deixant pas lliure a una nova fornada d'artesans i artesanes que podran iniciar la seva aventura als vivers.En el cas del viver de la Plana, a més, el projecte permet mostrar patrimoni històric de la ciutat, ja que el local està ubicat als baixos de la Casa Oller (segles XIV-XVIII), declarada Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).