
Més de 200 persones es van congregar aquest dijous en el tradicional tast dels vins de l'any de la DO Pla de Bages. Aquest és un acte, potser el que més, dels que donen raó de ser a l'entitat organitzadora, la Confraria dels Vins del Bages. Ja és habitual que cada any, per primavera, la Confraria reuneixi als seus socis i amics per a repassar, donar a conèixer i tastar els vins que els cellers de la DO treuen al mercat aquest any.
Com és habitual, era decisió de cada celler escollir quin vi portava a taula del restaurant Torre Busquet de Manresa, i per tant, la selecció no depenia dels organitzadors, sinó dels propis protagonistes. Així, finalment, es van poder tastar 3 blancs, tots picapolls. Concretament els dels cellers Solergibert, Mas de Sant Iscle, i de la Cooperativa d'Artés; 1 rosat, el Merlot de Vins Grau, i 6 negres, els dels cellers Cooperativa de Salelles, Fargas Fargas, Jaumandreu, El Moli, Oller del Mas i Abadal. No hi va ser a temps, aquest any, el nou celler navassenc de Can Serra dels Exibis.
A més, es va tastar el Brut nature Gran Reserva de Caves Gibert, que tot i no ser inclòs dins la DO Pla de Bages, pertany a un celler de la comarca que sí s'inclou dins la DO Cava.
Entre els assistents, noms destacats de la societat bagenca, del món del vi i la gastronomia, i algunes cares conegudes, com Rafael Faixedas i Carles Xuriguera, dos ex teatre de Guerrilla i grans amants del vi. De fet, Xuriguera ha arribat a exercir de beta tester de l'aplicació vinthink, creada al Bages.