L'acte ha tingut l'assistència de l'alcalde en funcions de Manresa, Marc Aloy; el regidor en funcions d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, Josep Gili; la regidora en funcions d'Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz, i l'alumnat, professorat i les persones implicades en el projecte.
Durant l'acte s'ha fet una valoració del curs i s'ha lliurat els diplomes als alumnes d'una edició que ha comptat amb la participació de deu centres de secundària de la ciutat: Guillem Catà, Lluís de Peguera, Cal Gravat, Pius Font i Quer, Joviat, FEDAC, Lacetània, Institut SIS, La Salle Manresa i Ave Maria.
Josep Gili ha recordat el fet que Laboràlia compleix 20 anys, "un programa que va iniciar el seu camí l'any 2002 de forma experimental, amb la participació de dos centres de secundària i que des del 2012 ha anat creixent fins a incorporar tots els centres de secundària de la ciutat". El regidor ha posat en valor "la implicació de tothom per fer possible l'èxit d'aquest projecte".
Cristina Cruz ha felicitat alumnat, professorat i personal tècnic municipal pel seu treball i ha subratllat la necessitat de la formació continuada "perquè avui en dia tothom sabem que és molt difícil trobar feina sense estar format". Per acabar la regidora ha recomanat a l'alumnat que "mai no us poseu límits a l'aprenentatge".
Finalment, l'alcalde Marc Aloy ha reivindicat la necessitat de continuar treballant en la formació dels joves i "donar-vos les millors eines possibles per al vostre futur". L'alcalde en funcions ha manifestat que "l'atur juvenil és un dels grans reptes del país. Però també és cert que la solució és, en bona part, a les nostres i a les vostres mans. Adquirir coneixements teòrics i pràctics, adequant-los a les necessitats de les nostres empreses, és un factor clau que ha de garantir el vostre i el nostre futur".
Un programa que va començar a funcionar el 2002
Laboràlia és un projecte consolidat, que s'ha dut a terme des de l'any 2002 i en el qual han passat més d'un miler de joves, que facilita la transició de l'escola al treball o a altres tipus de formació als nois i a les noies de 4rt d'ESO dels centres de secundària de Manresa. L'objectiu del programa és que l'alumnat que es troba en el darrer curs de l'ensenyament obligatori, es familiaritzin amb diferents oficis i el mercat laboral, per tal d'assolir l'èxit educatiu, que completin els estudis secundaris i obtinguin el graduat en ESO.Les activitats formatives que s'han realitzat al llarg del curs escolar s'han estructurat en 2 blocs: orientació laboral-acadèmica i tastets d'oficis: administratiu-informàtica, perruqueria, arts, lampisteria, animació sociocultural, salut i imatge digital.
Aquest programa va ser impulsat per les regidories d'Ensenyament i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manresa amb la voluntat d'aportar un recurs complementari als instituts de la ciutat. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'autorització del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Des de ProManresa s'ha realitzat la coordinació i avaluació general del projecte junt amb la secció d'Ensenyament. Les activitats, tallers i tastets s'han dut a terme en instal·lacions municipals i centres educatius: Centre Cívic Joan Amades, Casal de les Escodines, Ateneu les Bases i local del Gremi Artesà Comarcal de Perruqueries de Senyores i Estètica del Bages.