Simbòlica poda de ceps de tots els cellers de la DO Pla de Bages al Mas de la Sala

A banda dels cellers, a l'acte que es farà aquest dimarts s'hi ha convidat productors d'oli

Publicat el 27 de febrer de 2017 a les 17:40
Actualitzat el 27 de febrer de 2017 a les 17:44
El Mas de la Sala, l'únic lloc que concentra ceps de varietats diferents de tots els cellers del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, viurà dimarts una curiosa jornada de poda, en el decurs de la qual es procedirà a una simbòlica poda anual. A aquesta festa hi han estat convidats tots els cellers adscrits a aquests Consell Regulador, així com productors d'oli del territori de varietats autòctones Obaga de l'Agneta, Migjorn i Molí del Mig.

L'espai, que esdevé l'acollida del complex turístic, el va inaugurar el mes de juny passat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i inclou una barraca de vinya construïda per un pagès bagenc amb reconegudes habilitats pel treball amb la pedra. De ceps també n'hi ha un de la Confraria de Vins, del Consell Regulador i del propi Mas de la Sala.

L'espai també compta amb un barraca de vinya que ha construït un experimentat pagès de la comarca, en un entorn pensat per fer sentir al turisme molt integrat al territori. Els visitants que van amb bicicleta elèctrica tenen 20 punts de recàrrega.

La jornada de dimarts començarà a les 11 del matí, amb un aire festiu i gastronòmic. Abans de la poda hi haurà un esmorzar amb botifarra Ral d'Avinyó farcida d'alls tendres i ceba confitats.