
Les obres de millora de la urbanització que s'estan fent al carrer Sobrerroca de Manresa des de fa més d'un mes han posat al descobert sota l'asfalt, un celler i la ubicació original del Pou de la Gallina, al centre del carrer, just davant d'on hi ha l'actual, sense que existís un registre massa exhaustiu a l'Ajuntament sobre aquestes estructures de recursos que daten de l'Edat Mitjana. Alguns veïns de la zona ja s'han apressat a demanar al consistori que s'aprofiti la descoberta com a reclam turístic instal·lant-hi llums i vidres resistents a peu de carrer per a que puguin ser observats des de la superfície. El govern de la ciutat no s'ha manifestat al respecte i ha traslladat la resposta a la roda de premsa que faran dijous arran de la descoberta.
L'expresident de l'AVV del Barri Antic, Lluís Armengol, que com a fill i resident al carrer és un bon erudit de la història i l'estructura del carrer Sobrerroca i les nombroses construccions que s'hi han anat produint en el temps, ha destacat a Manresainfo.cat que "des de mig carrer fins a la Plaça Major, sota l'asfalt està ple de pous, tines i cellers". De fet, ha assenyalat que la majoria de les cases construïdes sobre el desnivell de la roca "tenen tines de vi i oli, o cellers més o menys grans" que daten de l'època del carrer del Balç o que es van construir posteriorment, i que en aquest cas "són de propietat privada". Però amb les que s'han descobert ara a la via pública "i més que se'n descobririen picant poc més al fons d'on es troben ara les obres" es podria crear una veritable ruta de pous, tines i cellers medievals que s'observarien a peu de carrer, "amb el que això podria significar per al turisme" completant l'oferta medieval, "o dinamitzant el comerç del carrer", argumenta Armengol.
L'exdirigent veïnal ha recordat que al 1880 l'emplaçament original del Pou de la Gallina era "al centre del carrer", però l'augment de trànsit de carruatges que feien servir el carrer Sobrerroca com a via principal d'accés a la Casa de la Vila "va fer que el traslladessin al seu emplaçament actual". Bona part de la quantitat de tines, pous i cellers que hi han sota el carrer Sobrerroca i "fins i tot ben entrada a la Plaça Major" ja va quedar al descobert durant les obres que es van fer al carrer l'any 1982 per substituir les llambordes que hi havia per rajoles "però en aquell moment es va decidir cobrir-les amb formigó" i acabar la urbanització a sobre.
