Balanç del primer any de tripartit a Manresa: «Som un govern ferm i cohesionat»

Marc Aloy destaca la transformació de la ciutat des del punt de vista econòmic, social i ambiental

Els tretze regidors del govern municipal de Manresa
Els tretze regidors del govern municipal de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
21 de juny del 2024

"Som un govern teixit des de la confiança, l'esforç i el diàleg. Un govern ferm i cohesionat". Així és com l'alcalde de Manresa, el republicà Marc Aloy, ha iniciat l'acte de valoració del primer any de tripartit amb el PSC i Impulsem Manresa. Durant la seva intervenció, Aloy ha subratllat la transformació de la ciutat com a principal objectiu i n'ha dibuixat tres línies: la millora econòmica, social i ambiental. En aquest sentit, ha destacat que la ciutat compta amb el segon pressupost consecutiu més alt de la història -116 milions d'euros- per fer-ho possible. La presentació s'ha fet al Museu del Barroc, inaugurat el passat mes de febrer.

L'inici del polígon del Pont Nou; la Fabrica Nova, on es farà una primera intervenció de 10 milions d'euros per convertir-la en un pol de coneixement; la transformació del carrer Guimerà; la creació de zones escolars per lluitar contra la segregació, o el nou model de residus. Aquestes són algunes de les mesures que l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, juntament amb els seus socis de govern, Anjo Valentí (PSC) i Joan Vila (Impulsem Manresa) ha desgranat durant l'acte de valoració del primer any de mandat.

L'alcalde ha destacat que, per fer-ho possible, la ciutat té un dels pressupostos més alts de la història i ha afegit que el govern treballa per una ciutat "més justa, més prospera, més sostenible i amb menys desigualtats". En aquest sentit, ha subratllat la millora de l'habitatge i la lluita contra les desigualtats socials com dos dels reptes de futur.

Govern cohesionat

Aloy i els seus dos socis de govern, Anjo Valentí i Joan Vila, han destacat la cohesió del govern municipal. "Està clar que som diferents però hem trobat els punts que tenim en comú", ha destacat Vila. I en la mateixa línia s'ha expressat l'alcalde, qui ha subratllat que el govern "està teixit des de la confiança i el diàleg".

Ascens de l'extrema dreta

Manresa és la ciutat de més de 50.000 habitants que ha donat més suport a l'extrema dreta d'Aliança Catalana a les passades eleccions al Parlament. De fet, el FNC ja havia irromput per primer cop a l'Ajuntament en les darreres municipals amb dos regidors.

Per l'alcalde, la convivència és un dels eixos principals. "Manresa és una ciutat on convivim persones vingudes de 104 nacions diferents del món, on parlem moltes llengües i on tenim creences diverses. Però una ciutat que hem de ser capaços de construir conjuntament", ha subratllat. En aquest sentit, Aloy ha carregat contra missatges que són "falsedats i mentides": "En els últims dies malauradament n'hem vist i no pot ser que construïm relats ficticis a través de la mentida".

La roda de premsa de valoració s'ha fet al Museu del Barroc, el principal equipament inaugurat aquest any, i que, des de la seva inauguració, el mes de febrer passat, ja ha rebut més de 6.000 visitants, la meitat dels quals de fora de la capital del Bages.