ERC, PSC i Fem Manresa retreuen a Bacardit que «faci girar Junts cap a l'extrema dreta»

Els representants dels grups municipals l'acusen de "manipulador" per l'article que va signar a "L'Apuntador" sobre la suposada "substitució" que viu la població de la ciutat

Ramon Bacardit, a l'esquerra, durant una de les seves intervencions al ple de Manresa
Ramon Bacardit, a l'esquerra, durant una de les seves intervencions al ple de Manresa | Pere Fontanals
20 de juny del 2024
Actualitzat a les 22:21h

"Amb Junts i abans amb Convergència ens separen molts aspectes ideològics, però mai no hauríem esperat el gir que protagonitzen cap a l'extrema dreta", li ha etzibat el regidor de Fem Manresa Jordi Trapé al portaveu de Junts a l'Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit. "Un cop d'ha difuminat el fum de la independència i ha aparegut un grupúscul com Aliança Catalana, s'ha posat de manifest el seu supremacisme", l'ha acusat el portaveu del PSC, Anjo Valentí. Més dur ha estat encara el portaveu d'ERC, Pol Huguet, que ha acusat al juntaire de "manipulador" i ha assegurat que no van fer pacte a la ciutat "perquè la gent ens deia que amb Junts, sí, però no amb Bacardit".

L'últim punt del ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous ha portat una tensió al saló de sessions com no es recordava des de feia temps. Els representants dels principals partits han acusat Ramon Bacardit de defensar "postulats d'extrema dreta" arran d'un article a la revista municipal L'Apuntador de juny en què defensa que a Manresa s'està produint una substitució de la població, i una intervenció posterior en l'entrevista d'un influenciador en què inflava les dades d'alumnat africà i sudamericà a les escoles de la ciutat.

Les tres intervencions han tingut un caràcter personal cap a la figura de Bacardit, a qui han acusat de "fer girar Junts Manresa cap a l'extrema dreta". "Se'ns fa molt difícil creure que companys seus com els regidors Gili i Tarragó -que van ser a l'anterior govern en pacte amb ERC- comparteixin el seu discurs", li han assegurat.

Lluny d'arronsar-se, Bacardit ha acusat els representants dels tres grups d'atacar-lo i difamar-lo personalment com a part d'una "tàctica" partidista "en conxorxa amb els mitjans de comunicació", en referència a NacióManresa. "Debatin la moció, que no parla ni de migració ni d'escoles, i si volen, un altre dia parlem d'aquests temes", els ha assenyalat, tot acusant-los de "promocure una gentrificació oposada" a Manresa.

Tot plegat passava en el debat d'una moció de Junts per fer un estudi per avaluar perquè, en un any, més de 1.500 manresans havien marxat a viure a la resta de la comarca i a l'àrea metropolitana, i que el regidor ha dibuixat com si fos un "èxode". La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de la resta de grups excepte el FNC.