Elia Tortolero relleva Cristòfol Gimeno en el lideratge del PSC del Bages, Berguedà i Solsonès

La Federació XI del partit ha celebrat el seu 11è congrés aquest dissabte al matí

Nova executiva del PSC a la Federació XI
Nova executiva del PSC a la Federació XI | PSC
Redacció
06 de juliol del 2024

La santjoanenca Elia Tortolero passa a ser la nova primera secretària de la Federació XI del PSC a les comarques del Bages, el Berguedà i el Solsonès en substitució de Cristòfol Gimeno, que passa a ser el president del partit a aquestes tres comarques. El relleu a la cúpula del partit s'ha decidit aquest dissabte al matí el l'11è Congrés de la Federació XI que ha aplegat a Manresa 38 delegats del partit a banda de representants nacionals i responsable d'altres formacions locals.

El primer secretari sortint ha fet una valoració molt positiva de l'evolució del PSC a les comarques després "dels temps difícils del procés", en què, segons ha assegurat "el PSC va ser objecte de tota mena d'atacs i menyspreus". Després d'això, el partits ha aconseguit resultats "històrics" a les eleccions estatals, autonòmiques i europees, i es proposa "reforçar" l'avenç viscut a les municipals de cara a 2027.

A banda de l'elecció de la primera secretària i de l'executiva del partit a la Federació XI, el congrés també ha escollit el president del Consell de la Federació i dels quatre representants al Consell Nacional del PSC.

El congrés ha comptat amb la presentació de la ponència - marc a càrrec de Ferran Verdejo, i les paraules d'Elia Tortolero, com a nova primera secretària i de Lluïsa Moret, viceprimera secretària de l'Executiva Nacional del PSC.