Fem Manresa demanarà una declaració del ple en contra de l'agressió a una noia trans

La candidatura reclama a l'alcalde un pronunciament del consistori i accions institucionals de repulsa a l'agressió i suport a la víctima

Els regidors de Fem Manresa, en una imatge d'arxiu
Els regidors de Fem Manresa, en una imatge d'arxiu | Fem Manresa
Redacció
17 de juliol del 2024
Actualitzat a les 9:19h

Fem Manresa ha emès un comunicat on expressa la seva "indignació i repulsa" davant l'agressió patida per una noia trans a la ciutat. La formació anticapitalista considera que aquest acte de violència no només és un atac a una persona per la seva identitat de gènere, sinó que també representa una "amenaça a la convivència" i la seguretat de totes les persones de la ciutat. Els anticapitalistes han emès el comunicat en paral·lel al que ha fet públic l'Ajuntament en el mateix sentit.

Fem Manresa reitera el seu compromís transfeminista i se solidaritzen amb totes les persones que pateixen violència masclista i LGTBI-fòbica. Remarquen que, com a ciutat, "no podem ni volem quedar-nos en silenci davant aquests actes d'odi i violència".

En un escrit a l'alcalde, la formació ha demanat que en el ple municipal de Manresa d'aquest dijous es faci una declaració institucional condemnant aquesta agressió i reafirmant el compromís de la ciutat amb els drets de les persones trans i contra la violència masclista. La candidatura d'esquerres considera crucial que les institucions mostrin un consistori unit i decidit contra qualsevol forma de discriminació i violència.

A més, sol·liciten que es posin en marxa accions institucionals de suport a la víctima, incloent-hi oferta d'assistència psicològica i jurídica, així com campanyes de sensibilització per fomentar el respecte i la convivència en la diversitat. Creuen imprescindible establir mecanismes de denúncia àgils i efectius per a qualsevol mena de violència masclista i LGTBI-fòbica, assegurant que les víctimes rebin el suport necessari de manera immediata.

Fem Manresa reafirma que continuarà lluitant per una ciutat lliure de violència masclista i LGTBI-fòbica, on totes les persones puguin viure "amb dignitat i sense por", exigint justícia per a la víctima i mesures contundents per prevenir futurs actes de violència LGTBI-fòbica i masclista a Manresa i arreu.