El PSC participarà a l'ofrena floral de l'Ajuntament de Manresa de la Diada, però no ho farà com a partit

Després d'onze anys d'absència, argumenten la seva presència a l'acte en la voluntat de "seguir recosint i treballant per a tothom"

Imatge d'arxiu de l'ofrena floral de la Diada a Manresa
Imatge d'arxiu de l'ofrena floral de la Diada a Manresa | Pere Fontanals
10 de setembre de 2024, 12:42
Actualitzat: 12:47h

La secció local del PSC i el grup municipal socialista de Manresa participaran a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya de l'Ajuntament a la plaça Onze de Setembre després d'onze anys d'absència, però no faran l'ofrena floral a l'estelada com a partit, tot i que sí que participaran en la que fa el consistori, segons han informat en un comunicat. La delegada del Govern a la Catalunya Central, la també socialista Elia Tortoledo, ha comunicat que hi serà present.

El grup municipal socialista argumenten la seva presència a l'acte en la voluntat de "seguir recosint i treballant per a tothom per unir i servir a tota la ciutadania de Manresa com la del conjunt del país". "Com a part del govern de la ciutat participarem a l'ofrena conjunta amb representants de la resta de grups de l'Ajuntament", ja que, segons entenen, després d'un any de govern conjunt "es donen les condicions de seguir teixint complicitats i passar pàgina de conflictes del passat per seguir treballant pel present i mirant més que mai pel futur del conjunt de manresanes".

La presència de la nova delegada del Govern a la Catalunya Central, en el seu primer acte oficial a Manresa, "és un compromís directe del nou Govern de Salvador Illa per recuperar la unitat civil del poble català, i centrar els esforços del nou executiu del país cap a tots els reptes importants", segons han assegurat.

Amb tot, el PSC reitera la seva oposició "a l'exhibició de simbologia no oficial a l'Ajuntament i a altres edificis i espais públics de la ciutat", i per tant, com a partit, continuaran sense fer l'ofrena floral mentre l'estelada presideixi l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Manresa. El PSC assegura que té el deure "de bastir nous ponts de diàleg per sobre d'aquells que permanentment utilitzen el bloqueig com a forma de negociació política".