El primer «Esmorzar de la poda» aplega cellers i productors locals d'oli

Cada productor ha podat la seva planta en un espai d'autoafirmació territorial

Publicat el 28 de febrer de 2017 a les 20:30
Actualitzat el 28 de febrer de 2017 a les 20:37
Bona part dels productors de vi i oli de la comarca del Bages s'han trobat aquest dimarts al matí en l'anomenat primer Esmorzar de la poda, en el decurs del qual un responsable de cada finca ha podat el cep o l'olivera que té plantada al Mas de la Sala, a Sallent, en un espai molt simbòlic del territori que va inaugurar el juny passat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

La celebració pretén tenir continuïtat en el decurs dels anys i és una acte per afirmar el creixent potencial que té l'oli, el vi i el turisme de la comarca. A banda dels productors hi ha assistit el president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Joan Soler, i responsables de la Confraria de Vins del Bages.

Cadascun dels ceps que s'han podat són de les varietats diferents que es conreen a la comarca i que transformen i comercialitzen els cellers adherits a la DO Pla de Bages. Tot el grup de productors han tingut l'oportunitat de degustar un llaminer esmorzar amb botifarra Ral d'Avinyó farcida d'alls tendres i ceba confitats, sempre amb la companyia de vins i olis del territori.