[intext1]
Què en podem dir de les faves i els pèsols? Doncs que al contrari del que li pot semblar a molta gent, no pertanyen a la família de les verdures; són llegums, i com a tals, contenen una quantitat gens menyspreable de proteïnes. Tot i que cadascuna té el seu sabor particular (la fava és més aviat amarga i el pèsol, dolç), a nivell nutritiu tenen moltes coses en comú. Una de les més destacables és el seu alt contingut en fibra i en vitamines del grup B, essencials per al bon funcionament dels sistemes cardiovascular i nerviós. De fet, segons podem llegir al portal Etselquemenges, els científics consideren els pèsols com un antídot per allunyar els mals pensaments.
A la cuina, són dos productes molt versàtils perquè poden consumir-se de moltes maneres diferents. Tot dependrà del grau de tendresa amb què es cullin. Així, per exemple, en el cas de les faves, es poden menjar amb pell, pelades o fins i tot seques. Amb els pèsols passa el mateix: hi ha els tirabecs (els pèsols tot just comencen a granar i encara estan dins de la tavella) i els pèsols pelats. Voleu saber quines receptes han escollit els nostres xefs de capçalera per homenatjar aquestes delícies? Seguiu llegint!
[intext2]