
Un dels atractius notables d'Ecoviure, que se celebra al Palau Firal de Manresa del 14 al 16 d'octubre, serà l'Aula Gastronòmica amb productes ecològics que permetrà presentar les habilitats de destacats cuiners i professionals de l'alimentació, com l'artesà forner Idris Cruz, el cuiner Marc Puig-Pey de la Fundació Alicia, la cuinera i formadora Núria Morral o el responsable del restaurant vegetarià Manel Marín.
El mateix dia de la inauguració, a la tarda, l'Aula Gastronòmica acollirà un taller per aprendre a elaborar pa de forma casolana, amb els ingredients bàsics com són la farina, l'aigua, la sal i el llevat natural. El protagonista de la sessió és un jove i inquiet forner, Idris Cruz, que s'ha fet conegut com a divulgador del pa, un dels aliments més antics i més bàsics.
El cuiner Marc Puig-Pey, responsable de l'àmbit de salut i hàbits alimentaris de la Fundació Alicia, farà una demostració gastronòmica amb productes de l'entorn amb la vocació de combinar tradició i innovació. Aquest taller es farà el dissabte, dia 15, de les 12 a les 2 de la tarda. A la tarda del mateix dissabte, entre les 6 i les 8, la cuinera i formadora en cuina natural i ecològica Núria Morrals farà una demostració de cuina ecocreativa. Ensenyarà la millor manera de tallar les verdures, com combinar-les, com emplatar-les.
Per últim, diumenge, dia 16, de 12 a 2 de la tarda, el responsable de la granja restaurant vegetarià Bindu d'Esparreguera també incidirà amb la riquesa del productes de proximitat.
Coincidint amb l'inici d'Ecoviure, el dia 14, i fins el 30 d'octubre se celebraran les Jornades Gastronòmiquesde Cuina Ecològica i de Proximitat a diversos restaurants de la comarca en el marc del projecte Llavorae. El dissabte, gràcies a Llavorae.cat, visitants d'Ecoviure podran fer un berenar ecològic per 1 euro.