El preludi de la Mostra serà la jornada de transferència tecnològica organitzada pel Departament d'Agricultura que porta per títol: "Perspectives del sector tofoner a Catalunya", que tindrà lloc el dia abans, divendres dia 23 de febrer, al matí al mateix edifici d'El Sucre.
La tòfona, a la cuina
D'altra banda, Osona Cuina ha posat en marxa una campanya gastronòmica per potenciar la tòfona, fins al 3 de març. Així doncs, han fet menús especialitzats, plats i suggeriments creats expressament per degustar aquest producte de sabor intens i aromàtic. Els restaurants Arka, Ca l'Ignasi, Can Jubany, La Fonda Sala, L'Estanyol i Torres Petit presenten menús elaborats amb la tòfona com a element principal i que serveixen per demostrar la versatilitat d'aquest producte.
Més enllà dels menús, també hi ha plats a la carta amb tòfona creats per l'ocasió a El Barecu, Ca l'U, El Xic, Les Magnòlies, Teresona XXI i cartes amb suggeriments amb tòfona a Boccatti, Cal Jutge, El Gravat, La Ferreria i L'Antiga Fonda.
La tòfona va més enllà de la cuina i també durant aquest febrer es podrà gaudir de sortides tofonaires; una d'elles organitzada per Temps de Tòfona i l'altre de la mà de Josep M. i Núria Carol. També es pot gaudir de les visites guiades a la Casa Riera Ordeix on es pot fer un tast especial de llonganisses amb tòfona.
Consulta tota la programació de la 4a Mostra de la Tòfona Silvestre