Un gran mosaic dels «motards» independentistes engega la Diada per la República

El pare de Marta Rovira agraeix al miler d'assistents "fer més gran la plaça de Vic amb aquesta causa justa"

La plaça de Vic aquest matí plena de motos
La plaça de Vic aquest matí plena de motos | Carles Fiter
11 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:37h
L'olor de benzina des de primera hora del matí s'ha convertit en una tradició de la Diada Nacional a Vic. L'Associació Motards Independentistes ha convocat un any més una manifestació en moto que comença a la capital d'Osona amb motoristes d'arreu del país. Tal com ha explicat l'organització a Osona.com, la novena edició ha estat una de les més multitudinàries arribant als 1.200 participants.

Cada any l'associació ha fet un dibuix amb les motos aparcades a la plaça Major de Vic. En principi es tenia previst fer un gran llaç groc, però com que en edicions anteriors molts es quedaven a fora, finalment s'ha decidit fer entrar tots els ciclomotors i escriure el lema de "Som República" al costat dels vehicles. S'han donat llaços grocs als participants per col·locar a les motos i reclamar la llibertat dels presos i polítics exiliats. De fet el disseny de la samarreta d'aquesta edició és un gran llaç groc amb el missatge "llibertat".
 

El pare de Marta Rovira llegint el manifest a plaça de Vic. Foto: Carles Fiter


Després que els assistents col·loquessin les motos s'ha donat pas als parlaments, que han comptat amb la presència de l'Associació Catalana de Drets Civils, amb familiars de presos polítics i exiliats. El pare de la vigatana Marta Rovira -exiliada a Suïssa-, Joan Rovira, ha llegit el manifest de l'entitat i ha agraït als participants "fer més gran la nostra plaça amb aquesta causa justa". En aquest sentit, ha dit als motards que amb "la llibertat" que experimenten mentre condueixen pensin "amb aquells que l'han perdut". "Gràcies per ser aquí, gaudiu de la llibertat i de la diada", ha conclòs. Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra ha agraït "la perseverança" dels "motards" i "gas cap a la república".

A les 10 del matí, els motoristes han sortit cap a Barcelona donant pas així a la manifestació en moto. Durant el trajecte paren a l'Estació de Servei Repsol del Bruc per omplir el dipòsit i on s'afegiran més participants, en direcció Barcelona, que venen de diverses comarques catalanes. A les 4 de la tarda arriben a Barcelona i s'afegeixen a la "Diada per la República".

La samarreta dels motards porta un gran llaç groc. Foto: Carles Fiter

Arxivat a