Preacord entre l'Ajuntament de Vic i els treballadors de Vialnet

Les parts s'han reunit aquesta setmana per adquirir el compromís de, a principis de setembre, signar la pròrroga del nou conveni

Un vehicle de neteja viària de l'empresa Vialnet Vic.
Un vehicle de neteja viària de l'empresa Vialnet Vic. | Aj. Vic
Redacció
02 d'agost de 2024, 10:00

En el ple de l'Ajuntament de Vic corresponent al mes d'agost –celebrat el passat dilluns 29 de juliol- es va aprovar l'estructura de costos i la nova forma de gestió del servei de neteja viària de la ciutat tot i la negativa d'ERC, la CUP, PSC i VECP en els dos punts. El plenari donava llum verda, doncs, al pas previ a la licitació del nou contracte, que es preveu per a vuit anys.

En aquest context, alguns dels treballadors de l'empresa Vialnet van acudir a la sessió plenària per tal de vetllar i defensar les seves condicions laborals. Concretament, demanaven que les millores salarials estiguessin contemplades en l'estudi de costos en el ple de clàusules de la nova licitació.

"L'estudi del nou servei preveu un increment de 500.000 euros l'any per millorar el servei de neteja, que implica ampliar l'abast i l'eficiència del servei i renovar la flota de vehicles, prioritzar aquells que siguin elèctrics i de biogàs", explicava la regidora de Manteniment i Serveis, Ester Coma, tot afegint que "d'aquesta manera apostem amb més garanties per a la transició energètica de la ciutat". Aquest augment del cost, tal com detallava la regidora durant el ple, ja preveia retributius pels treballadors durant la vigència del contracte.

El malestar dels treballadors de Vialnet ha portat que, aquest dimarts, les diferents parts implicades es reunissin per aclarir dubtes i elaborar peticions. De la trobada en va sortir un preacord que va ser ratificat per l'assemblea de treballadors el dimecres, tal com expliquen des de l'Ajuntament. L'acord agafa el compromís de, a principis de setembre, signar la pròrroga del nou conveni per a dos anys més.

D'aquesta manera, els treballadors de l'empresa de neteja municipal aixequen la mesura que van anunciar com a motiu de protesta, que era no fer hores extres durant l'agost. Així, el servei continuarà funcionant amb normalitat esperant la nova data que permetrà formalitzar la pròrroga del conveni.

La regidora Ester Coma agraeix "la bona disposició i la bona entesa de totes les parts implicades en la negociació" i destaca "el compromís dels treballadors, la seva bona feina i dedicació per a la ciutat".

Arxivat a