​Una comissió especial estudiarà el futur model de gestió del Club Patí Vic

El plenari vigatà ha pogut debatre i aprovar la moció causant de l'incendi de la sessió del setembre, quan l'alcalde va retirar-la de l'ordre del dia desencadenant una picabaralla amb l'oposició

Vista general del Club Patí Vic.
Vista general del Club Patí Vic. | Adrià Costa Rifà
10 de novembre del 2023
Actualitzat el 16 de novembre a la 13:43h
"Tot va bé si acaba bé", subratllava el regidor de Vic En Comú Podem (VECP) Arnau Martí en el ple del consistori vigatà d'aquest dilluns, una sessió que, a diferència de la del mes de setembre, va permetre el debat –i l'aprovació per unanimitat- sobre la moció presentada per VECP, ERC i PSC per a la creació d'una comissió especial d'estudi sobre el futur model de gestió del Club Patí Vic.

Un text que poques hores abans del plenari d'aquest novembre s'havia de modificar per ajustar-se als requisits jurídics i també per donar resposta a peticions de l'equip de govern com que la constitució de la comissió es convoqui un cop la Taula de la Salut Física i Esport hagi concretat un projecte esportiu i que aquest fet no vagi en detriment de l'obertura de les piscines de l'equipament el pròxim estiu.

Gestió directa o indirecta, aquesta és la qüestió

El regidor dels comuns argumentava que la voluntat dels grups municipals que presenten la moció és plantejar la creació de la comissió –al llarg de l'any 2024- per explorar el model de gestió del Patí Vic, un equipament cabdal per la ciutat les instal·lacions del qual requeriran "inversions importants" per la seva posada a punt. Martí també apuntava que la moció aprovada aquest dilluns contempla l'organització d'un acte públic obert a la ciutadania per presentar i detallar els resultats de l'estudi per fomentar el debat i recollir aportacions.

"El Club Patí Vic és un projecte en el qual invertirem molts diners públics i, per tant, s'ha de mirar amb lupa i fer-ne seguiment", remarcava la portaveu republicana, Maria Balasch insistint en la transparència per tirar endavant el que serà un dels grans projectes del mandat: "Quan no hi ha informació crees desconfiança".

Des de la CUP subratllen que el Patí és un tema "que preocupa a la ciutat i del qual tothom n'està pendent" i que la iniciativa de crear una comissió d'estudi i seguiment hauria de ser del mateix govern. Els cupaires, que aposten per un model de gestió directa, els preocupa què i com s'invertirà a les instal·lacions: "No hi ha diners i ens haurien d'explicar molt bé d'on sortiran".

Els socialistes admeten que durant les últimes setmanes s'ha "avançat" i que el pressupost pel 2024 així ho reflecteix. I des de SOMI consideren la moció "paper mullat" després de les modificacions realitzades al text original.
 

L'incendi del ple de setembre, apagat

"Sentíem que es desempoderava el treballa de la Taula de l'Activitat Física i l'Esport", explicava el regidor d'Esports vigatà Eduard Comerma, ja que des de l'equip de govern consideraven que la proposició de crear la comissió duplicava la feina feta fins al moment per aquest òrgan.

Comerma remarca que amb les esmenes que s'han introduït al text "hi ha hagut un canvi important" perquè se separa el treball que es fa a la Taula –que hauria de definir el projecte esportiu i social pel Patí Vic- amb l'estudi que durà a terme la comissió al voltant de la gestió de l'equipament.
Arxivat a