L'única Fira de la Tòfona d'estiu de les nostres contrades ha tornat a ser un èxit total, aquest dissabte passat al Pla del Mestre de Centelles malgrat que la pluja va fer acte de presència i es van haver de suspendre les actuacions musicals en directe de Laura Cruells en un duo amb Jordi Ginesta i la fi de festa country amb THe Barroom Buddies.
No obstant això, durant tota la tarda es van portar a terme les activitats infantils com el contacontes a partir del llibre de Fina Vila, Tòfones: el misteri del bosc. Els dos tallers de cuina previstos es van executar amb total normalitat i amb la participació d'una seixantena d'assistents.
En primer lloc, el xef Gerard Fortuny del restaurant Can Fortuny de la plaça Major, conjuntament amb el seu equip, va presentar un flam de pinyons, rossinyols i tòfona d'estiu. I el seu segon plat, que també es va poder degustar, va ser un arròs de vaca amb Tuber Aestivium.
El segon taller va anar a càrrec del centellenc Josep M. Ribé, xef-director de la Chocolate Academy de Barcelona i Millor Artesa Xocolater d'Espanya el 2005. El públic assistent va poder degustar un senzill però exquisit flam de tòfona d'estiu amb ingredients ben bàsics com nata, rovell d'ou, sucre, sal i òbviament Tuber Aestivium. I ho va acompanyar, en la seva decoració, amb un crumbre d'avellanes, avellanes torrades trossejades, sal i la pasta de full caramel·litzat. Ambdós tallers van ser dinamitzats pel gastrònom i fotoperiodista centellenc, Toni Carrasco.
Durant tota la tarda la food truck dels cuiners centellencs Jordi Parareda i en Cesc Molera van oferir tastets contundents i deliciosos com la pasta a la carbonara de tòfona; els ous a baixa temperatura amb parmentier de patata amb tòfona; els llibrets de llom tofonats amb patata al forn; l'entrepà de pollastre rostit amb tòfona, albergínia i carabassó; i de postres es va poder gaudir de gelats de nata i tòfona i d'altres gustos.
A la fira també es podia comprar tòfona d'estiu fresca i els bars i restaurants del poble han ofert, durant tot el cap de setmana, plats i tapes elaborades amb aquest fong d'estiu.