La FADO prestarà el Servei d'Ajuda a Domicili a Osona i el Lluçanès durant quatre anys més

Cada any, un miler de persones d'ambdues comarques són ateses per aquest servei d'ajuda a la llar i suport social

Professionals de l'equip del Servei d'Ajuda a Domicili a Osona i el Lluçanès.
Professionals de l'equip del Servei d'Ajuda a Domicili a Osona i el Lluçanès. | CHV
Redacció
25 de juliol del 2024
Actualitzat a les 11:01h

La Fundació Assistencial d'Osona (FADO) gestionarà el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) a Osona i el Lluçanès durant quatre anys més. Així ho ha aprovat en sessió plenària d'Osona Acció Social, que adjudica el nou contracte comarcal per una durada de quatre anys prorrogables bianualment fins a un màxim de 8 exercicis. El pressupost base de la licitació pels quatre anys de durada inicial del contracte és de 9.998.295 euros.

Aquesta aprovació "reafirma la vocació de servei i visió de territori per oferir solucions de justícia social en ambdues comarques", apunta Victòria Terricabras, presidenta d'Osona Acció Social.

Un servei cabdal

El SAD és un servei cabdal per a les persones –majoritàriament grans- que necessiten ajuda en el seu entorn domiciliari, sigui perquè viuen soles o amb altres persones que precisen atenció, en aspectes com la higiene personal o el control de la medicació, entre altres.

Cada any, un miler d'usuaris reben atenció personal, ajuda a la llar i suport social gràcies a aquest recurs supramunicipal. L'any 2023, es van atendre 1.114 persones amb un total de 61.821 hores de servei.

El nou contracte

El nou contracte incorpora millores vinculades a garantir les particularitats i voluntats de les persones usuàries. Tanmateix, les principals novetats són l'increment de la cobertura i la intensitat del servei per millorar la qualitat de l'atenció i també el benestar laboral.

Concretament, s'estableixen equips de treballadores familiars coordinats amb equips de proximitat per donar millor continuïtat al servei.

També es dona la possibilitat d'ampliar l'equip amb nous perfils professionals –teràpia ocupacional, infermeria, psicologia o educadors socials-, així com augmentar la direcció del servei que haurà d'ajudar a donar uniformitat en la tipologia i qualitat d'aquest.

S'incorpora un nou programa informàtic que permet millorar la gestió i agilitzar els processos, es millora la càrrega de formació presencial dels treballadors familiars i deixa la porta oberta a incorporar, també, nous servis com, per exemple, els àpats a domicili.

La FADO, sota el paraigua del CHV

La FADO és una entitat osonenca amb un ampli coneixement de la xarxa assistencial social i sanitària. Aquest és un dels grans avantatges d'aquesta adjudicació, com també el fet que és una de les entitats avalades per la Generalitat de Catalunya per prestar aquest servei.

Coneix el model del servei d'atenció domiciliària a Osona perquè l'havia gestionat durant una dècada, del 2011 al 2021. El desembre de 2022 va recuperar-ne la gestió en el marc del procés d'integració de les empreses promotores de la FADO -el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic i la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu-.

Arxivat a