​L'activitat hospitalària creix més d'un 6% el 2023 al CHV i l'Hospital de la Santa Creu

L'ens consolida l'activitat quirúrgica i assegura que "cap pacient ha quedat fora dels temps de garantia"

La gerent del CHV, Sara Manjón, presentant els resultats del 2023 i els objectius de futur.
La gerent del CHV, Sara Manjón, presentant els resultats del 2023 i els objectius de futur. | L.Busquets/ACN
Osona.com
08 de març del 2024
L'activitat hospitalària del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i a la Fundació Hospital de la Santa Creu s'ha incrementat més d'un 6% el 2023 si es compara les xifres amb l'any anterior.

La gerent conjunta dels dos ens, Sara Manjón, s'ha mostrat molt satisfeta dels resultats generals i també ha destacat que s'ha aconseguit consolidar l'activitat quirúrgica. "No ha quedat cap pacient fora del temps de garantia que marca el Servei Català de la Salut sobre temps d'espera", ha puntualitzat.

La gerent ho ha atribuït al "compromís i implicació" dels professionals, però també a les noves maneres de treballar que s'han implantat en relació amb l'eficiència, organització o temps d'espera, entre d'altres.

L'any 2023, el CHV i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic han incrementat l'activitat assistencial en tots els àmbits de manera generalitzada. Manjón ha explicat que l'activitat hospitalària ha crescut més d'un 6%, un 7,7% en Salut Mental, un 7,8% en Atenció Intermèdia i Dependència, un 4,2% en atenció urgent, un 8% en les consultes externes i més d'un 15% en les proves diagnòstiques.

Manjón ha defensat que també s'han acomplert els terminis de garantia que marca el CatSalut i s'ha aconseguit tancar el 2023 "sense cap persona que estigui esperant una intervenció quirúrgica fora del temps establert". La gerent ha afegit, a més, que els resultats s'han pogut materialitzar tot i haver realitzat 200 intervencions més de neoplàsies respecte de l'any 2022.

D'altra banda, la gerent ha explicat que de cara al 2024 volen "continuar creixent en l'activitat que ens és pròpia" i "consolidar els àmbits d'expertesa cínica i assistencial". Sara Manjón ha dit que, al final, "un hospital ha de tenir molt clar que té un usuari, un pacient i unes famílies que viuen un moment delicat a la seva vida i se'ls ha de fer participes del que passa dins de l'hospital".

En aquesta línia, Manjón ha destacat el projecte Néixer a Osona, que es tracta de grups de treball amb ciutadanes que han tingut el fill o filla a l'hospital per analitzar-ne l'experiència i proposar possibles millores que el mateix centre pugui internalitzar. O també el pla que tenen per humanitzar el servei de pediatria, una col·laboració que s'ha fet amb PaVic i la marca Eukarya de Lluc Crusellas -el millor xocolater del món- per tirar endavant un projecte de mona solidària.

De cara al 2024, algunes propostes més del CHV i la FHSC són la implantació d'un nou sistema d'informació com a eina transversal, el desplegament del Biobanc i l'ampliació de la cartera de serveis amb noves tècniques diagnòstiques i nous tractaments.

El Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic han celebrat aquest divendres una sessió de balanç de gestió al Paranimf de la UVic-UCC i ha comptat amb la presència d'un centenar de professionals.
Arxivat a