
Llonganisses de Fussimanya. Foto: Adrià Costa
Aquest directori neix com una iniciativa que anima a descobrir Espanya a través dels productes no peribles de major qualitat i que reflecteix l’enorme varietat del patrimoni gastronòmic espanyol. “Un dels aspectes que ha contribuït a la inclusió de la IGP Llonganissa de Vic en aquesta guia és el seu procés d’elaboració artesanal i natural, que només utilitza carns magres de porc seleccionades, a més de sal i pebre negre”, expliquen fonts de la IGP.
Els lectors de la guia poden trobar informació detallada de la Llonganissa de Vic: la seva història, el seu origen, el procés d’elaboració, la matèria primera que s’utilitza, característiques nutricionals, els consells de consum o quines empreses formen part de la IGP.
La llonganissa de Vic s'elabora en empreses que estan inscrites en els registres del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic. Actualment, la composen les següents empreses: Embotits Artesans Can Duran, Embotits Salgot, Sucesores de J. Pont, Agroalimentària de Savassona (marca Fussimanya), Casa Riera Ordeix, Embotits Casolans Ca La Glòria (marca Casa Oms), Aliments i Embotits (marca Bon Vic) i Embotits Solà.