La millor nota d'Osona

La vigatana Clàudia Valls ha tret un 9,4 a les proves PAU i estudiarà a l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses

Clàudia Valls anirà a ESADE
Clàudia Valls anirà a ESADE | Carles Fiter
02 de juliol del 2018
Actualitzat el 03 de juliol a les 8:43h
La nota més alta de la selectivitat a Osona ha estat la de la vigatana Clàudia Valls Masoliver. L'estudiant del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic ha tret un 9,4 en la mitjana de les Proves d'Accés a la Universitat publicades aquests juny. En una entrevista a Osona.com, Valls explica que no s'esperava que li anés anat tan bé.

"No m'hi vaig capficar molt. Vaig anar molt tranquil·la a les proves" diu la jove. Valls anirà a l'Escola Superior d'Administració i Direcció (ESADE). Després de passar unes proves d'accés, ja sabia des del gener que entraria. "Un cop dins, només havia d'aprovar la selectivitat", explica.

A més d'anar-hi sense nervis, també apunta que "l'escola ens ha preparat molt bé, hem treballat durant tot el curs". Ha tret un 10 d'anglès i història; un 9,5 de català; un 9 a matemàtiques i matemàtiques aplicades a les ciències socials; i un 8,5 de castellà.

Ha fet la branca biosanitària durant el batxillerat, ja que al principi no tenia clar què volia fer. Va escollir aquesta especialització perquè, sent una de les més difícils, li hagués resultat més fàcil passar-se a altres carreres. Va visitar el saló de l'ensenyament i la van convèncer perquè estudiés a ESADE. S'ho va mirar, va visitar la universitat i li va agradar "moltíssim". Amb la millor nota d'Osona arrenca el curs aquest estiu mostrant-se convençudíssima del que ha escollit.
 
Les 5 primeres notes d'Osona
- Clàudia Valls Masoliver / Vic / Sant Miquel dels Sants. 9,4
- Marc Lara Crosas / Roda de Ter / Institut Miquel Martí Pol. 9,3
- Joel Juvany Torrescasana / Vic / Sant Miquel dels Sants. 9,3
- Eduardo Jiménez Duarte / Centelles / Miranda (Sant Just Desvern). 9,3
- Aina Guitérrez Santos / Les Masies de Roda / Institut Miquel Martí 9,2

Gairebé un 98% ha aprovat a Osona

Uns 34.000 estudiants de Catalunya es van presentar a la selectivitat del 12 al 14 de juny. Aquest dijous s'han fet públiques les qualificacions de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), i el 97,80% dels alumnes d'Osona l'han aprovat. La mitjana osonenca és lleugerament superior a la catalana que se situa a un 97,55% d'aprovats.

En dades concretes, dels 684 matriculats, se n'han presentat 681, 666 han aprovat i 15 han suspès. Pel que fa a mitjanes de nota, els alumnes tenien una nota d'expedient de 7,28 i la mitjana de les PAU se situa en un 6,605. La diferència és de 0,671.
Arxivat a