L’agrupació de cuiners va organitzar tota una jornada per explicar i mostrar al periodista suís els costums i tradicions gastronòmiques d'Osona, amb un petit recorregut per alguns dels establiments més destacables i una breu visita a dos productors de proximitat. L’objectiu no ha estat altre que el d’ajudar a Minder en el seu actual projecte: l’escriptura d’un llibre sobre la construcció de la identitat catalana des d’un punt de vista forà, on la gastronomia hi té un paper molt important.
El periodista va visitar el restaurant Ca l'U, situat en un edifici històric del segle XVlll i amb frescos pintats pel mateix Francesc Plà el Vigatà. També va passar per les instal·lacions de Casa Riera Ordeix, on el mateix Quim Comella els va explicar els mètodes i procediments tradicionals que fan servir en l’elaboració d’uns productes típicament osonencs, com és la llonganissa amb Indicació Geogràfica Protegida de Vic.
Van dinar al restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigròs, que el xef Ignasi Camps va preparar especialment per a l’ocasió. El gastrònom Pep Palau també va ser present en l’àpat i va aportar els seus coneixements sobre la cultura gastronòmica osonenca i catalana, així com la seva experiència com a fundador del col·lectiu Osona Cuina.
El punt dolç del dinar el va posar Nandu Jubany al seu restaurant de Calldetenes, Can Jubany, on el grup va visitar el seu hort i va degustar una selecció de postres, petit fours, tes i cafès. La trobada va finalitzar a l’hort de Pau Santamaria, agricultor de referència a la comarca, que els cuiners van tenir l’oportunitat de recordar entre amics el seu difunt pare Santi Santamaria, i acabar una jornada que va ser molt positiva i enriquidora per ambdues parts.

De visita a Casa Riera Ordeix Foto: Osona Cuina