Ayuso justifica l'insult a Sánchez: «Sí, vaig dir 'm'agrada la fruita'»

La president madrilenya tira d'ironia per admetre el "fill de puta" dedicat al líder socialista i assegura que a ella també li han faltat el respecte des de l'oposició

Isabel Díaz Ayuso, aquest dijous al ple de l'Assemblea de Madrid
Isabel Díaz Ayuso, aquest dijous al ple de l'Assemblea de Madrid | Europa Press
Lluís Girona
16 de novembre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a la 13:31h

Isabel Díaz Ayuso no en té prou amb dir "fill de puta" a Pedro Sánchez i aquest dijous ha justificat l'insult proferit des de la tribuna de convidats del Congrés dels Diputats. Al ple de l'Assemblea de Madrid, la presidenta de la comunitat ha assegurat que el líder socialista la va "difamar amb abús de poder" a ella i a la seva família.

La líder del PP a Madrid ha tirat d'ironia per no mencionar altre cop l'insult: "Sí, ho vaig dir. Vaig dir 'm'agrada la fruita'", ha dit davant la petició del PSOE madrileny que demanés perdó a Sánchez. "Si jo insultés als seus familiars, el mínim és que vostè digui 'm'agrada la fruita'", ha respost al portaveu socialista Juan Lobato.
 


Ayuso, en un discurs que portava preparat, ha continuat justificant-se enumerant una sèrie de presumptes insults que li haurien proferit líders de l'esquerra, com Mónica García i Javier Padilla (Más Madrid) o Óscar Puente (PSOE). "Vostès volen que li digui guapo, diví o meravellós, però és que ell vol aixecar un mur per fabricar dues Espanyes", ha sentenciat.

Sánchez va mencionar el cas de presumpta corrupció de la família d'Ayuso, i que per denunciar-lo PabloCasado va acabar sent apartat del PP. Des de la tribuna de convidats, Ayuso va dir-li "fill de puta", si bé el seu partit va assegurar que les paraules eren "m'agrada la fruita". Posteriorment, van rectificar i van dir que l'insult era "el mínim que es mereix" Sánchez per les paraules sobre la presidenta madrilenya.