Els comuns es presenten com l'esquerra real: «Illa sembla el líder d'una cimentera dels anys 80»

Albiach demana el vot per tenir "més trens i menys avions" en un míting amb Urtasun i Colau al Prat de Llobregat

Albiach, Urtasun i Colau durant l'acte dels Comuns al Prat de Llobregat
Albiach, Urtasun i Colau durant l'acte dels Comuns al Prat de Llobregat | Gerard Artigas / ACN
Redacció
04 de maig del 2024
Actualitzat a les 14:41h

La candidata de Comuns Sumar a les eleccions del 12-M, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest dissabte que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, no sembla el líder d'un partit socialdemòcrata de l'any 2024, sinó "el líder d'una cimentera dels anys 80". Ho ha dit en un míting al Prat de Llobregat en què ha retret al candidat del PSC la seva aposta pels macroprojectes, com l'ampliació de l'aeroport, la perllongació de la carretera B-40 i la construcció del complex d'oci que Hard Rock al Tarragonès.

Albiach s'ha erigit en la líder d'esquerres real i ha criticat que Illa "ha perdut el pols del moment" i "s'ha quedat antic". "Ja n'hi ha prou de trinxar Catalunya", li ha etzibat. La presidenciable dels comuns ha afirmat que Catalunya mereix un canvi i ha demanat el vot a totes les persones preocupades per l'emergència climàtica, per tenir "més trens i menys avions": "El vot als comuns és un vot contra l'emergència climàtica i a favor dels nostres fills i del planeta", ha garantit. En aquest sentit, també ha criticat que ERC, des del Govern, "ha acceptat acríticament tot el que li ha imposat Foment i el PSC" i ha exalçat els comuns per "plantar-se als lobbies'".

Amb tot, Albiach ha rebut el suport aquest dissabte del ministre de Cultura i portaveu de Sumar, Ernest Urtasun; l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau; el batlle del Prat, Lluís Mijoler, que és el número dos de la llista dels comuns per Barcelona, i també de la diputada al Congrés Aina Vidal. Davant de més de 300 persones aplegades al Parc Nou del Prat, ha demanat que de les eleccions al Parlament en surti un Govern "fort, estable i d'esquerres" i ha advertit que els comicis del 12 de maig "van de dos models": "El dels que defensen el poder i els seus privilegis i el dels que defensem la gent".

Colau també ha carregat contra un PSC que veu "cada dia més a la dreta i en posicions de negacionisme climàtic" i els ha acusat de buscar la "complaença" de determinats lobbies econòmics: "És l'única explicació", ha considerat. Tanmateix, ha lamentat que l'alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, hagi apostat per governar en minoria "per frenar els eixos verds i portar la Fórmula 1 a omplir de fum" la ciutat. També ha avisat que Collboni ha intentat un pacte amb Junts a l'Ajuntament i ha demanat votar els comuns el 12 de maig perquè el PSC "abandoni aquesta deriva cap a la dreta i miri cap a l'esquerra".