Desapareix el grup del Parlament britànic que havia defensat l'independentisme

L'agrupació va constituir-se fa set anys i va rebre a dirigents com Puigdemont i Forcadell, a més de defensar la llibertat dels presos polítics

Diputats britànics demanen la llibertat dels presos polítics
Diputats britànics demanen la llibertat dels presos polítics | APPG Catalonia
Redacció
27 de setembre de 2024, 13:21
Actualitzat: 13:21h

L'intergrup sobre Catalunya al Parlament britànic -anomenat APPG Catalonia- ha suspès la seva activitat després de set anys en funcionament, segons consta en l'últim registre públic de la cambra. Així, desapareix l'intergrup que havia donat veu als independentistes a Westminster durant el procés. Va defensar la llibertat dels presos polítics i va reunir-se amb dirigents com Carles Puigdemont o Carme Forcadell.

Un canvi en la regulació d'aquestes associacions, així com la davallada del Partit Nacional Escocès (SNP) han propiciat la seva extinció, ja que part dels membres més destacats de l'APPG sobre Catalunya eren d'aquest partit. En les passades eleccions del 4 de juliol al Regne Unit, l'SNP va passar dels 48 diputats als 9 actuals.

Les sigles APPG signifiquen All-Party Parlamentary Groups i són grups multipartidistes i informals, és a dir, no tenen estatus oficial al Parlament britànic. Des del març del 2024, la legislació que fa referència a l'activitat d'aquests grups ha canviat i ara els representants parlamentaris només poden formar part de sis intergrups.

Arxivat a