Dilluns de vaga al metro amb serveis mínims del 50% a les hores punta

El Mobile World Congress arrenca molt pendent de les aturades al transport públic | TMB recomana no agafar el suburbà | Retencions de trànsit fortes a les entrades de Barcelona

Redacció
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 8:17h
Aquest dilluns arranca el Mobile World Congress i amb la celebració d'aquest, la vaga del metro. Els treballadors del metro, tot i les negociacions, faran serveis mínims del 50% de 6.30 a 9.30 i de 16.00 a 20.00 i del 30% a la resta de franges. Fins i tot, TMB no descarta tancar estacions en cas que l'afluència de viatgers no permeti garantir la seguretat. La recomanació de l'empresa de transports barcelonina és clara: no utilitzar-los i optar per altres opcions alternatives per "evitar aglomeracions".L'afluència de viatgers en el suburbà ha disminuït després que TMB recomanés evitar usar-lo i optar per altres mitjans de transport, tot i que l'empresa està preparada per "regular les aglomeracions que es puguin produir". Com a conseqüència, des de primera hora han augmentat les retencions de trànsit a les carreteres d'accés a Barcelona, especialment en la B-12, on es registren 12 quilòmetres de cues.
 

Les incidències del trànsit, aquí.

Alternatives al metro

FGC: sense vaga. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya serà l'únic servei de tren que no farà vaga aquesta setmana després que direcció i comitè d'empresa no arribessin a un acord. En el cas de la línia del Baix Llobregat reforçarà el servei per tal de donar servei al Mobile World Congress. La línia 9 del metro, en canvi, es veurà afectada per l'aturada de dilluns i dimecres.

Reforç del servei de taxi. El servei de taxi de Barcelona es liberalitza –poden circular tots els vehicles sense restriccions- quan es produeix un augment important de la demanda. Durant el Mobile World Congress –independentment de la convocatòria de vagues- aquesta liberalització es produeix de dilluns a dijous de les sis de la tarda a les sis de la matinada.

Caminar i bicicleta. Barcelona pot ser una ciutat de distàncies curtes i en una setmana on coincideixen diverses vagues i un congrés amb quasi 100.000 visitants el fet de desplaçar-se caminant o en bicicleta pot ser una alternativa a tenir en compte per arribar a l'hora.