Dimiteix de l'executiva d'ERC l'eurodiputat Jordi Solé, substituït per Tomàs Molina a les llistes del 9-J

El fins ara vicesecretari internacional republicà marxa amb una "profunda decepció" amb el partit per la decisió d'excloure'l de les europees

L'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, al Parlament Europeu
L'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, al Parlament Europeu | ACN
Redacció
15 de juny del 2024
Actualitzat a les 11:45h

L'eurodiputat Jordi Solé ha anunciat aquest dissabte que dimiteix de l'executiva d'ERC on exercia de vicesecretari general de relacions internacionals. Abandona la direcció nacional amb una "profunda decepció" amb el partit per haver-lo fora de les llistes del 9-J per fitxar el meteoròleg de TV3 Tomàs Molina. En una nota de premsa publicada coincidint amb el consell nacional d'ERC, Solé ha assegurat que es tracta d'"una decisió presa ja fa uns mesos" i que el partit coneixia, però que no ha formalitzat fins ara, un cop passat el darrer cicle electoral.

Sense estripar el carnet del partit, Solé se centrarà en "trobar nous camins professionals", ara des de l’àmbit privat, un cop acabi la seva etapa com a eurodiputat el pròxim 16 de juliol. Amb tot, continuarà "compromès des de la militància del partit" i de cara al pròxim procés congressual per triar els lideratges del partit, espera que "en surtin, de manera més serena possible, les decisions encertades" perquè ERC "torni a aixecar cap com més aviat millor", assegura en el comunicat.

En una entrevista amb Nació en plena campanya de les eleccions europees, la número u d'ERC, Diana Riba, va lamentar que "no hi cap tothom en els primers llocs de sortida", alhora que va destacar Solé com actiu importantíssim que anava "molt més enllà" de la tasca com a eurodiputat. Si bé, Solé va reaccionar a la notícia de la incorporació de Molina a les llistes amb contundència: "Mai ningú va dir que la política fos sempre justa. Perquè a vegades no ho és", va dir.

Amb tot, Solé s'ha mostrat "immensament agraït" a ERC per "totes les oportunitats" que li ha donat de fer política en nom seu. "Ha estat també una gran experiència i tot un honor formar part ininterrompudament de la direcció del nostre partit des del 2011", ha afegit. Per l'encara eurodiputat, durant aquest període s'havia aconseguit portar el partit a uns "nivells de presència social i institucional que feia dècades que no assolíem", completant una de les etapes "més brillants d’ERC en la seva ja molt llarga trajectòria".

Solé és l'actual número dos republicà al Parlament Europeu en substitució d'Oriol Junqueras, que no va poder accedir a l'escó per la condemna del Tribunal Suprem en la causa de l'1-O. Tanmateix, no repetirà en la nova legislatura perquè va quedar fora de les llistes. Membre de la direcció nacional d'ERC durant gairebé 13 anys, va ser alcalde de Caldes de Montbui entre el 2007 i el 2019, quan va assumir l'escó a Brussel·les.