Dos exregidors del PSC de l'Hospitalet accepten nou mesos de presó pel cas del Consell Esportiu

Alcázar i Plaza, a qui el fiscal demanava quatre anys i mig de presó, admeten l'estafa de 47.000 euros i eviten entrar a un centre penitenciari

Cristian Alcázar i el director del Consell Esportiu de l'Hospitalet, Eduard Galí, en una assemblea de l'ens.
Cristian Alcázar i el director del Consell Esportiu de l'Hospitalet, Eduard Galí, en una assemblea de l'ens. | @ConsellLH
Redacció
18 de febrer de 2025, 12:23
Actualitzat: 12:55h

Dos exregidors del PSC de l’Hospitalet de Llobregat han acceptat nou mesos de presó per irregularitats en l'acomiadament d'un d'ells, Cristóbal Plaza, per valor de 47.147,6 euros, quan aquest era director del Consell Esportiu de la ciutat i Cristian Alcázar era el president de l'entitat i regidor d'Esports. Aquesta és la primera peça que es jutja en relació amb la gestió de l'organisme i a causa del qual Plaza va dimitir com a regidor socialista el 2020 i Alcázar també va renunciar com a tinent d'alcaldia i primer secretari del PSC de l'Hospitalet, dos anys més tard.

Aquest dimarts començava el judici a l'Audiència de Barcelona contra els dos exregidors. El fiscal anticorrupció Luis García Cantónsol·licitava quatre anys i mig de presó per un delicte d'estafa i un altre contra la Seguretat Social, però les acusacions han arribat a un acord. Han admès el delicte d’apropiació indeguda i contra la seguretat social i, per tant, se’ls aplica una atenuant per haver retornat els diners. A més dels recursos de l'acomiadament, la Fiscalia també reclamava que Plaza abonés els 6.125,6 euros percebuts d'atur posteriorment.

La vista també ha aprovat la suspensió de l’aplicació de la pena, pel qual els culpables -representats per Débora Quintero- no entraran en un centre penitenciari. L'acusació particular, representada per l'advocat Enrique Leiva, en nom d’En Comú Podem de l’Hospitalet, també els acusava de malversació de fons i ha acceptat la rebaixa.

La llavors alcaldessa de la ciutat i presidenta de la Diputació de Barcelona i actualment delegada del Govern a Madrid, Núria Marín, no va ser investigada per haver orquestrat actuacions il·legals al capdavant del Consell Esportiu o per haver-se'n beneficiat. Tot i això, va ser temporalment imputada per un possible delicte d'omissió del deure de perseguir un delicte. Però la que era cap de files dels socialistes a l'Hospitalet va quedar-ne exonerada el 12 de juliol del 2022, quan el jutjat d'instrucció número 2 de l'Hospitalet va arxivar la investigació contra Marín. La resolució de la jutgessa apuntava, per justificar l'arxivament de la causa, que la investigació no va poder  provar "degudament" la "perpetració del delicte" per part de l'alcaldessa de l'Hospitalet.