El Parlament dirà adéu a Muriel Casals dijous a la tarda

L’acte, previst per a les cinc de la tarda, serà previ al que Òmnium Cultural i altres entitats cíviques faran per homenatjar l’exdiputada independentista

El Parlament també homenatjarà Muriel Casals
El Parlament també homenatjarà Muriel Casals | Adrià Costa
16 de febrer de 2016, 11:44
Actualitzat: 13:15h
Ho ha anunciat la mateixa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després de la reunió de la mesa de la cambra aquest matí. Dijous a les cinc de la tarda, el Parlament de Catalunya retrà homenatge a Muriel Casals, en un acte solemne que inclourà la intervenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

En el transcurs de l’acte, hi haurà la interpretació de diverses peces musicals i també es recitaran alguns poemes. El contingut complet de l’homenatge depèn encara d’alguns detalls. S’especula amb la possible intervenció musical de Lluís Llach, un aspecte no confirmat.  

Totes les forces polítiques han aprovat la celebració de l’acte. Casals se n’ha anat sense deixar enemics, i l’ambient de tristesa per la pèrdua és perceptible en tot el ventall parlamentari, per damunt de les discrepàncies ideològiques, com ha explicitat també avui el vicepresident de la cambra, José María Espejo-Saavedra, membre de Ciutadans.

En acabar l’acte al Parlament, molt a prop, al passeig dels Til·lers, al parc de la Ciutadella, es farà l’acte d’homenatge que prepara Òmnium Cultural, l’entitat que Muriel Casals va presidir i va contribuir a modernitzar.