El PDECat celebrarà una nova conferència ideològica després de l'1-O

La formació liderada per Artur Mas i Marta Pascal hi fixarà les línies mestres de la seva acció política un cop hagi passat el referèndum

09 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:19h

Carles Puigdemont i Artur Mas dialoguen en la conferència ideològica del PDECat Foto: PDECat


Després de l'1-O i abans que acabi l'any, el PDECat celebrarà una conferència ideològica en la qual "fixarà les línies mestres de l'acció política" un cop hagi passat el referèndum, segons fonts del partit consultades per NacióDigital. Aquesta és una de les decisions que ha pres el consell nacional de la formació d'aquest dissabte, en el qual l'activitat ha estat centrada en la recta final cap a la consulta vinculant i en fer costat als encausats pel Tribunal de Comptes, que exigeix 5,12 milions d'euros als promotors del 9-N.

El PDECat ja va celebrar una conferència ideològica a principis de maig, concretament al Teatre Victòria de Barcelona. "Les dretes i les esquerres no són la solució a res", va proclamar aquell dia la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, emmirallant-se en l'exemple d'Emmanuel Macron, guanyador de les eleccions a la presidència de França amb un programa allunyat de les distincions polítiques clàssiques.

Amb la posada en marxa d'aquesta conferència ideològica, el PDECat posarà rumb a les eleccions constituents que s'haurien de celebrar sis mesos després del referèndum. En aquests comicis, els partits s'hi haurien de presentar amb una idea definida de país i amb la intenció d'influir en la redacció de la Constitució catalana.