El PSOE s'aboca amb Compromís abans de la segona votació

Rodolfo Ares és l’encarregat d’intentar, sense gaire possibilitats d'èxit, canviar la posició de l’esquerra valenciana | Francesc Homs considera un govern d'esquerres el "menys dolent per als interessos de Catalunya"

03 de març del 2016
Actualitzat el 04 de març a les 7:31h
Tot està dat i beneït de cara a la segona i definitiva votació del primer debat d’investidura. Ningú creu que es pugui produir cap canvi decisiu abans de demà a la tarda, quan el Congrés espanyol es torni a reunir. Però, si més no, en l’entorn de Pedro Sánchez no llancen la tovallola i s’han abocat a un dia de contactes, reunions i trucades.

Rodolfo Ares, l’home de Sánchez que ha conduït les trobades amb Podem i les altres formacions de l’esquerra, és també qui avui mateix està abocat a intentar convèncer qui es deixi. En aquestes hores, ha contactat ja amb el grup de Compromís, per mirar la possibilitat d’un canvi en la posició de la formació valenciana. L’esperança? L’afirmació de Joan Baldoví quan va dir que, per ells, la línia vermella era fer fora Mariano Rajoy.

Però les possibilitats que Compromís canviï de cara a la votació de demà són, ara per ara, inexistents. Hi ha una resolució de l’executiva i una consulta a la militància que han estat pou clares en el seu "no" a la investidura. Tot pot canviar, però, de cara a la setmana vinent. Després de demà a la nit, en termes churchillians, no estarem en el principi de la fi, però sí al final del principi. I començaran unes setmanes molt interessants.

Francesc Homs: "Un govern d'esquerres és el menys dolent per als interessos de Catalunya"

Francesc Homs, cap de llista de Democràcia i Llibertat, ha sorprès avui, en diverses entrevistes radiofòniques, explicitant la seva preferència per un govern d'esquerres a l'estat espanyol. “Ara les opcions són: eleccions, una gran coalició o un govern d’esquerres. De les tres no me n’entusiasma cap, però jo intentaré que sigui la tercera la que tiri endavant perquè és la menys dolenta per als interessos de Catalunya”, ha explicat Homs, qui ha assegurat que malgrat tot, Catalunya té l’avantatge de tenir el camí ben traçat. El portaveu de DL al Congrés també ha dit que té previst reunir-se amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, la setmana vinent.