ERC exigeix que la comissaria de Via Laietana sigui un centre de memòria històrica

Maragall, Rufián i Capella demanen "esborrar la petja de Franco" i critiquen que Colau "no ha fet res" per canviar el paper de l'edifici

Capella, Maragall i Rufián davant la comissaria de Via Laietana
Capella, Maragall i Rufián davant la comissaria de Via Laietana | ERC
Nació
13 d'abril del 2023
Actualitzat a les 21:22h

"Esborrarem la petja de Franco". Amb aquestes paraules el candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha tornat a exigir que la comissaria de Via Laietana sigui un centre de memòria històrica. En un contacte amb la premsa davant l'edifici, aquest dijous a la tarda, Maragall ha afegit que la comissaria ha de deixar de ser "imatge de l'acció policial, la tortura i el dolor" per a tanta ciutadania, a més de "símbol de repressió i opressió".

A Maragall l'ha acompanyat el líder d'ERC a Madrid i candidat a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, que ha assegurat que el cap de llista de Junts a Barcelona, Xavier Trias, vol governar "per salvar un partit", i que, en canvi, Maragall ho vol fer per "salvar la ciutat". Maragall ha reclamat una "mínima dignitat democràtica" a qui tingui responsabilitats al capdavant de les institucions de l'Estat per modificar el sentit de la comissaria.

Així mateix, Rufián ha apuntat que l'alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, "no ha fet res" per canviar la comissaria. El líder republicà a Madrid ha recordat que, en aquesta comissaria, la Gestapo ensenyava tàctiques i tècniques de tortura i agressió a la policia secreta del franquisme.