Feijóo assegura que Sánchez «ja és passat» i es veu a la Moncloa

El líder del PP assegura a Lleida que l'independentisme ha dut la "decadència" a Catalunya i proclama: "Estic i estaré al servei d'Espanya"

Xavier Palau, Alberto Núñez Feijóo, Alejandro Fernández i Dolors Montserrat a Lleida
Xavier Palau, Alberto Núñez Feijóo, Alejandro Fernández i Dolors Montserrat a Lleida | PP
28 d'abril del 2024
Actualitzat a la 13:56h

 

Ni un gram de compassió per a Pedro Sánchez. El PP assaboreix la ferida que està rosegant el president del govern espanyol, que dilluns anunciarà la seva decisió sobre la seva continuïtat o dimissió del càrrec. Quan es compten les hores per aquesta compareixença, Alberto Núñez Feijóo continua fent campanya a Catalunya, aquest diumenge amb Alejandro Fernández a Lleida, on ha proclamat: "Estic i estaré al servei d'Espanya". I ha insistit tot dient que "qui no vol ser un servidor públic, que se'n vagi". 

"No sé què dirà demà Pedro Sánchez, però ja està marcat per sempre per la decadència en què ha deixat el país. Podrà estirar l'agonia més o menys però ja és passat. Ja era un president dimitit a l'inici de la legislatura", ha dit, des que va donar el poder als seus socis, segons ell. "No hi haurà èpica en la dimissió ni èpica en la resistència -ha sostingut Feijóo-, mai organitzaré una manifestació perquè em quedi". "Derribarem el mur que han construït per dividir-nos i ens donarem una abraçada tots els pobles d'Espanya", ha assegurat.  

Feijóo sembla intuir la derrota de l'adversari i ha afirmat que "els que no tenen por a la justícia ni a anar a les compareixences, tenen fe en el futur". Ha acusat el sobiranisme d'haver dut la "decadència" a Catalunya: "Ha perdut la riquesa que tenia, 1 de cada 4 catalans estan en risc de pobresa, 1 de cada 3 joves està en risc de pobresa. Això és el que l'independentisme ha dut a Catalunya". El líder del PP ha afirmat que els independentistes "només parlen de referèndums perquè no poden mostrar gestió".

"L'independentisme està en decadència", ha dit, i tot seguit ha carregat contra el PSC: "El seu projecte no és Catalunya, és el seu projecte és que el senyor Sánchez continuï a la Moncloa". "Demanaran el vot dels constitucionalistes per lliurar el poder a l'independentisme i que l'independentisme mantingui el senyor Sánchez a la Moncloa". "És el PSOE el que manté viu el procés", ha asseverat el president del PP, que ha afirmat que "el PSOE de Catalunya es diu PSC per dissimular".  

Amb clara indirecta a Sánchez, Feijóo ha assenyalat: "Estic on ha d'estar i on m'agrada estar". Ha proclamat que "hi ha la possibilitat d'unir tot el constitucionalisme i si ho fem, tindrem un gran resultat". Ha apel·lat a "sortir del bucle melancòlic i de l'existencialisme on ens han posat l'independentisme i el Partit Socialista".   

Alejandro Fernández, que ha titllat d'"esperpèntica" la concentració d'ahir a Ferraz en suport de Sánchez, ha volgut transmetre també una sensació de moral elevada als seus seguidors assegurant que té molt bones percepcions. Hi ha bones vibracions, potser més pensant en el demà a Madrid que en la política catalana. Fernández ha estat molt elogiós amb Dolors Montserrat, la cap de campanya, tot i que no mantenen una bona sintonia. El candidat ha centrat força la seva intervenció en el PSC, al qual ha definit de "bomber piròman" per "amnistiar els qui diuen que ho tornaran a fer i votar-li tot a l'independentisme al Parlament". Ha atacat durament Salvador Illa, de qui ha dit que "no té una mala paraula ni una bona acció".

Ha recordat quan va intentar un acord amb ell perquè el PP governés a Badalona i Castelldefels quan el PP encara no tenia majoria absoluta, a canvi de donar suport al PSC on fos primera força. Illa va respondre dient: "Em caus bé, m'agraden les teves intervencions". Que, segons Fernández, es podia traduir com:"'Et fotré'. I ja ho crec que em va fotre".  

Xavier Palau, el president del PP a Lleida, ha intervingut per dir que volen dur "l'agenda lleidatana" al Parlament, "amb la nostra idiosincràsia", carregant contra "les esquerres i l'independentisme, que ens volen humiliar", recordant que són la segona força política a la Paeria. Amb un estil populista i encès, Palau ha subratllat l'èxit de penetració del partit a Lleida -ha omplert la Llotja de la ciutat, amb unes 500 persones-, assegurant que "feia deu anys que no reuníem tanta gent a Lleida".  

Montse Berenguer, la cap de llista de la circumscripció, ha elogiat "la bondat i humiltat" de Feijóo i ha dit proclamar "ben alt que som catalans i espanyols, ningú es pot atribuir Catalunya". Ha defensat que la conselleria d'Agricultura tingui la seu a Lleida i ha criticat el "centralisme" de Barcelona, una menció que ha estat aplaudida. En els aplaudiments durant tot l'acte s'ha expressat, de fet, el sentiment optimista que viuen els populars.