Feijóo obre la porta a construir ponts amb Junts perquè «té vots al darrere»

El líder del PP creu que Sánchez "ha enganyat" l'independentisme amb la llei d'amnistia

Feijóo, en una imatge d'arxiu
Feijóo, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Redacció
16 de juny del 2024
Actualitzat a les 11:51h

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'ha obert aquest diumenge a "parlar" amb Junts perquè "tenen representació al Congrés i tenen vots darrere". Així ho ha dit en una entrevista a La Razón, on ha subratllat que la línia vermella són les formacions amb "un passat vinculat al terrorisme". Tot i que ha admès que a Junts "els falta reconciliar-se amb la llei", sí que creu que s'hi pot parlar i que això no implica "pactar ni cedir". Més, després que el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi "enganyat" l'independentisme amb la llei d'amnistia.

Segons Feijóo, Sánchez "ha mentit" als partits independentistes perquè la llei és "il·legal i immoral" i, de fet, creu que a qui ha enganyat també és a Carles Puigdemont que, a parer seu, ho "descobrirà" quan es plantegi tornar a Catalunya. Per tot plegat, considera que el govern espanyol "va néixer a Catalunya" gràcies al suport dels partits independentistes i ara "pot acabar també a Catalunya", en referència a una eventual moció de censura amb el suport de Junts.

Feijóo també ha fet referència a la composició de la mesa del Parlament que es va constituir el dilluns passat i que compta amb una majoria independentista presidida per Josep Rull. Segons considera, es tracta d'una "gran estafa electoral" i culpa de la situació al PSC, que creu que "va cedir" la presidència de la cambra als independentistes. El líder popular critica, així, que els socialistes "no fessin res" per aconseguir tenir ells la presidència i es queixa que "ni tan sols truquessin" el PP per explorar el seu suport.