Feijóo utilitza els insults a Puigdemont per desgastar la condició de favorit d'Illa

El PP ataca les "contradiccions" del candidat del PSC en política de pactes, després que s'hagi "insultat greument" Puigdemont

Feijóo, aquesta tarda a Mataró.
Feijóo, aquesta tarda a Mataró. | PP
03 de maig del 2024
Actualitzat a les 20:46h

El PP ha fet campanya aquest divendres a Mataró. Alberto Núñez Feijóo ha atacat durament Salvador Illa per "contradir-se" contínuament sobre pactes postelectorals: "Ahir a la nit Illa va proposar a Puigdemont governar junts, aquest matí retira la proposta i ala tarda un membre de la seva candidatura ha insultat greument Puigdemont", ha dit en referència als insults de Matías Carnero contra l'expresident. "Com es pot contradir tant un polític en poques hores? Però Illa vol ser president de la Generalitat?", ha preguntat retòricament."Algú que al vespre t'abraça, al matí et dona una empenta i a la tarda t'insulta no pot ser president". 

Pedro Sánchez ha estat l'altre objectiu de les paraules de Feijóo, a qui ha criticat per la seva "sobreactuació d'aquests dies". Ha dit que "ara pretén arraconar els dissidents i imposar la censura". Ha assegurat que Illa "ha pactat més amb Junts i amb ERC que Junts i ERC entre ells, i ara demana el vot dels constitucionalistes".  

Feijóo s'ha mostrat confiat en els resultats del 12-M, "perquè encara no s'ha votat" i ha recordat l'evolució del vot a Mataró, on el PP va recollir 1.500 vots a les eleccions del 2021, 4.000 a les municipals i 8.000 a les darreres espanyoles. Feijóo ha volgut donar ànims als seus recordant el múscul territorial del PP, que governa en catorze comunitats: "Som el primer partit d'Espanya".

El president del PP ha assegurat que el vot al PP és oposar-se al "pensament únic" i combatre "el declivi, la paràlisi, la frivolitat i la mentida". Ha reiterat la defensa d'una "Catalunya segura", que té més del 40% d'ocupacions il·legals de l'estat espanyol. "Quan fan més falta dessaladores és quan es fan més xiringuitos i ambaixades, quan s'ha d'ajudar més les famílies, més entrebancs se'ls posa. Diuen que defensen els treballadors i mai els han posat tants impostos". 

Feijóo ha fet una crida a "respectar la gent que no pensa igual" i ha dit sentir-se "orgullós" de dos dirigents, Alejandro Fernández i Dolors Montserrat, per haver-se oposat al sanchisme i a l'independentisme al Parlament i al Parlament Europeu. Ha subratllat que "queda una setmana per convèncer la gent i cal merèixer-ho".  

Feijóo ha volgut presentar el PP com "el partit més autonomista d'Espanya", tot dient: "Si parlem gallec, català, valencià i andalús en cas que el considerem també un idioma amb accent propi, parlem totes les llengües d'Espanya, som el partit més divers d'Espanya". 

 

Alejandro Fernández ha presentat Feijóo com un "anti-Sánchez" per la seva voluntat de "servei" enfront el personalisme del líder socialista. Ha afirmat que "el nostre partit no és una secta, no pensem igual en tots els temes, perquè si no, seríem socialistes. Però algunes coses ens apleguen, com la llibertat i la igualtat, com la defensa de la família, com el respecte i el rebuig del sectarisme". S'ha referit a Sánchez tot dient: "Desconfieu d'un polític que us parla dels seus sentiments: és un triler". L'ha acusat d'emprar "la lluita de les dones per la igualtat" per no respondre de la seva actuació: "Ningú li ha demanat a Begoña Gómez que se'n vagi a casa. El que volem que se'n vagi a casa és Sánchez". 

Fernández s'ha afegit als atacs a Salvador Illa i el PSC: "Qui ha ressuscitat Puigdemont? El PSC. Qui els ha aprovat l'amnistia? El PSC. Qui els vota tot al Parlament? El PSC. Quin balanç!".  Ha repetit la seva acusació que "el separatisme no ha dut la independència, sinó la decadència". 

Dolors Montserrat, designada avui mateix per tornar a ser la cap de llista del PP a Estrasburg, ha intervingut per clamar: "No deixarem passar a Puigdemont a Europa! Serem el fre del separatisme a Europa". Un propòsit d'intencions que ha aixecat aplaudiments en la sala atapeïda de l'Hotel Atenea on s'ha celebrat l'acte. "Prou asfíxia fiscal, que Catalunya torni a ser el motor d'Espanya i d'Europa", ha assegurat, afegint que el vot al PP té un valor doble: "Acabar amb el procés i amb el socialisme".